Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Liverpool fixade alla tiders Man United-kross – Erik ten Hag uppgiven efter historiskt usla 0–7-utklassningen: ”Oproffsigt och oacceptabelt”

Wout Weghorst ser fundersam ut.
Bildtext Wout Weghorst ser fundersam ut efter ett baklängesmål.
Bild: Paul Currie/Colorsport/Shutterstock/All Over Press

Ja, jag är arg, säger Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag efter att hans mannar förlorat med sju bollar mot Liverpool. Den tangerat största förlusten för storklubben i Premier League någonsin.

92 år.

Så länge hade det gått sedan Manchester United senast förlorade med sju mål i högstaligan i England. Under Premier League-eran hade storklubben aldrig förlorat med så fula siffror.

Fram till söndagen.

Manchester United gästade Liverpool i omgångens toppmöte där gästerna försökte befästa sin ställning som trea medan värdarna var ute efter viktiga poäng i kampen om den sista Champions League-biljetten.

Cody Gakpo fixade en 1–0-ledning för Liverpool kort före paus – efter vilan kollapsade United-korthuset fullständigt.

Darwin Nunez utökade till 2–0 bara två minuter in i den andra halvleken. Gakpo utökade till 3–0 tre minuter senare. Sen gjorde Mo Salah 4–0. Sen gjorde Nunez 5–0. Sen gjorde Salah 6–0. Och i den 88:e minuten avrundade Roberto Firmino till förnedrande 7–0.

Se ett axplock av målen i Sportrutan. - Spela upp på Arenan

– Jag har inga ord. En spektakulär match av oss. Lysande. Vi mötte ett formstarkt lag och spelade fotboll av toppklass. Det här ger oss pushen vi behöver, säger Liverpool-coachen Jürgen Klopp efteråt enligt BBC och får medhåll av sin holländska matchhjälte:

– Champions League-biljetten är något vi kämpar för. Det är viktigt för oss och vi måste fortsätta jobba hårt för att nå den, säger tvåmålsskytten Gakpo.

Liverpool ligger nu tre poäng bakom fyran Tottenham och har en match till godo.

”Ett uselt resultat”

I Manchester United var tongångarna väntat nog dystrare. Eller närmare bestämt uppgivna.

– Första halvan var skaplig. Men den andra halvan? Det var inte vi. Det var inte det vi ska vara. Vi spelade inte som ett lag. Det var oproffsigt. Ja, jag är arg. Definitivt arg, säger tränaren Erik ten Hag.

– Det här är ett enormt bakslag för oss och det är oacceptabelt. Jag är väldigt besviken, fortsätter han.

Mittfältaren Bruno Fernandes skriver under analysen.

– Det här är frustrerande och deprimerande. Ledsamt, till och med. Det är ett uselt resultat. Vi hade väntat oss något helt annat. Men vi har rest oss tidigare också. Det är det vi som Manchester United gör, säger han.

United ligger fortfarande trea i tabellen, fyra poäng före Spurs.

Diskussion om artikeln