Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mardrömsscenerna i skuggan av Hurskes guldfest: Spansk häcklöpare fördes till sjukhus efter oerhört otäck smäll

Programmet är inte längre tillgängligt
Skräckscener i inomhus-EM då spanska häcklöparen kraschar allvarligt - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Herrfinalen på 60 meter häck tog en otäck vändning då spanjoren Enrique Llopis föll på den sista häcken och fick föras ut på bår. Enligt det spanska friidrottsförbundet ska han vara vid medvetandet.

En grym tid av Europamästaren Jason Joseph – men det schweiziska guldet överskuggades snabbt av skräckscener i Istanbul.

Spanjoren Enrique Llopis staplade efter den näst sista häcken och föll oerhört otäckt efter den sista. Llopis låg medvetslös på banan och det stod snabbt klart att det handlade om en potentiellt allvarlig skada.

– Han faller ganska illa. Det där ser inte bra ut, konstaterade Yle Sportens expertkommentator Otto Ylöstalo då räddningsinsatserna syntes i bild.

Vårdpersonalen såg till att täcka räddningsinsatserna med skynken och många hann befara det värsta. Efter en lång väntan i en tyst hall visade ändå några ur personalen tummen upp för att signalera att det inte handlade om något livshotande och efter det fördes Llopis snabbt ut på bår.

Uppgifterna om Llopis tillstånd är knapphändiga. Spanska AS och Marca rapporterar endast att det inte handlar om en livshotande skada och det spanska friidrottsförbundet meddelar på Twitter att Llopis var vid medvetandet då han fördes till sjukhus.

Enligt SVT ska Llopis tunga ha fastnat i halsen i samband med fallet, men läkarna ska ha tagit hand om situationen på plats.

Diskussion om artikeln