Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Flera grova trafikförseelser i Österbotten i helgen

Blåljus på en polisbil.
Bild: Jari Kärkkäinen / Yle

Polisen rapporterar flera fall av grovt äventyrande av trafiksäkerheten under veckoslutet. I Närpes körde en bil på fel sida av vägen på riksåttan och på Kållbyvägen körde en bil 168 km/h på 80-sträcka.

En bilist körde på fel sida av vägen på riksåttan i Närpes på fredag eftermiddag. Ett antal hotfulla situationer uppstod men inga olyckor skedde. Polisen påträffade föraren senare och försatte honom i körförbud.

En paketbil och en mopedbil kolliderade på Laihelavägen i Korsholm natten mellan fredag och lördag. Inga personskador uppstod men paketbilsföraren smet från platsen. En polispatrull mötte paketbilen en stund senare i Kurikka, men föraren ignorerade polisens stoppsignal. Strax därefter körde paketbilen via ett dike över en stolpe och stannade till sist mot ett murblock. Föraren blåste noll och drogtestet var negativt - han hävdade att bilens bromsar inte fungerade och att det var därför han inte stannat. Mannen misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och försattes i körförbud.

På lördag kväll mötte polisen på Kållbyvägen i Pedersöre en bil som körde 168 km/h. Hastighetsbegränsningen är 80 km/h. Föraren försattes i körförbud och misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.