Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Raseborgspolitiker vill ha motionstrappor och bättre skidspår

Motionstrappor i Amosparken på Kimitoön.
Bildtext Motionstrappor har under de senaste åren byggts på många håll. Den här bilden är från Kimitoön.
Bild: Isabel Nordberg / Yle

Raseborgs stad borde satsa mera på att invånarna har möjlighet att röra på sig. Det vill flera politiker som lämnade in motioner till Raseborgs stadsfullmäktige i slutet av februari.

Några fullmäktigeledamöter vill att staden planerar en motionstrappa på Stationsbacken i Karis centrum. Det här kunde göras i samband med att detaljplanen för Stationsbacken utarbetas. Trappan skulle enligt politikerna kunna gå från brorampen vid Alingsåsgatan upp mot nuvarande Blåbärsgatan.

Samtidigt skulle det kunna byggas en utsiktsplats med bänkar på sluttningen. Det skulle också kunna byggas en stig till utsiktsplatsen från Blåbärsgatan. Gatan kommer troligen snart att byta namn till Hilding Ekelunds gata.

Anni Dahlén (SFP) är första undertecknare av fullmäktigemotionen om en motionstrappa i Karis.

Vill renovera trappa i Ekenäs

I Ekenäs föreslår några ledamöter med Marika Törnqvist-Björklund (SFP) i spetsen att staden skulle renovera trappan mellan Norra hamnen och Slottsbacken. Trappan som ligger mellan Norra Strandgatan och Väverigatan används av många motionärer.

Då Raseborgs stad efterlyste förslag till stadens första medborgarbudget var ett av förslagen att trapporna skulle förbättras och att det skulle installeras en elektrisk slinga i dem.

Skidspårmaskin behövs i Karis

I Karis vill några fullmäktigeledamöter att staden borde skaffa en skidspårmaskin till Karis. Den skulle kunna vara stationerad i Idrottsparken och användas till att underhålla skidspåren i Karis.

Priset på en skidspårmaskin varierar mellan 20 000 och 150 000 euro beroende på om den är begagnad eller ny. Frank Holmlund (SDP) är första undertecknare.

Diskussion om artikeln