Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Specialarrangemang vid Kimitoöns hälsovårdscentral på grund av personalbrist

Verenpainemittaus.
Bildtext Egentliga Finlands välfärdsområde informerar att de arbetar oavbrutet för att normalisera situationen i Kimitoön.
Bild: Tanja Heimonen / Yle

Personalbristen ställer till med utmaningar i verksamheten på Kimitoöns hälsovårdscentral. Vid behov kan patienter styras till Salo, Pargas eller Åbo.

Specialarrangemangen gäller mellan den 13 mars och den 31 maj.

All kontakt till hälsovårdscentralen sker som normalt via telefonkontakt eller elektronisk service. Efter att vårdbehovet utvärderats kan patienten vid behov hänvisas till vården.

Icke-brådskande vård sker på Kimitoöns hälsovårdscentral, men tillgången till vård kan ändå vara fördröjd. Brådskande vård erbjuds om möjligt vid Kimitoöns hälsovårdscentral, men enligt behov kan patienten även hänvisas till Pargas hälsovårdscentral, Salo hälsovårdscentral eller Tallbackens hälsovårdscentral i Åbo.

Områdeschef för social- och hälsovårdstjänster Miia Lindström skriver i ett pressmeddelande att det är viktigt att patienter tar kontakt med hälsovårdscentralen vid behov. I brådskande situationer får man alltid hjälp.

Egentliga Finlands välfärdsområde informerar att man arbetar oavbrutet för att normalisera situationen på Kimitoön. Personalen på hälsovårdscentralen ber om tålamod och förståelse av patienterna i den svåra situationen.