Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Prinsessan Madeleine och familjen lämnar USA – flyttar hem till Stockholm efter åtta år utomlands

Princessan Madeleine med sin man och deras tre barn på promenad i solida Florida.
Bildtext Madeleine och hennes familj på promenad i en park i Florida. Solgasset byts ut mot aningen mer snöslask då familjen i sommar flyttar hem för att barnen ska få gå i svensk skola.
Bild: MiamiPIXX / BACKGRID/All Over Press

Sveriges prinsessa Madeleine och hennes familj flyttar till Sverige på sensommaren. Tanken är att Madeleines och hennes make Chris O'Neills barn ska få gå i svensk skola och växa upp i Sverige.

Det svenska hovet bekräftar att Madeleine med familj flyttar till Madeleines gamla lägenhet på hovstallet i Stockholm för att prinsessans tre barn ska få en ”svensk uppväxt”. Flytten sker så att Madeleines och Chris O'Neills barn hinner till skolstarten.

Prinsessan Leonore och prins Nicolas börjar skolan, och prinsessan Adrienne i förskolan.

Prinsessan Leonore är nio år gammal, prins Nicolas fyller åtta i juni, och prinsessan Adrienne fyller fem den 9 mars. På Madeleines Instagraminlägg från i höstas har mamma Madeleine förevigat sin trio.

Till salu: Sju sovrum och okänt antal kök i Florida

Madeleine och Chris började sällskapa då båda bodde i New York 2011. Efter att de gift sig 2013 flyttade de i början av 2015 till Sverige.

Visiten blev ändå kort och senare under 2015 meddelade Chris och Madeleine att de igen flyttar utomlands. Då bar flyttlasset av till London, men redan 2018 flyttade familjen vidare till Florida och strandparadiset Miami.

Och nu bär alltså flyttlasset tillbaka till Svea rike och det innebär samtidigt att familjens lyxvilla i Miami ska säljas.

En stor vit lyxvilla med pool i tropiskt klimat.
Bildtext Nästan 7,3 miljoner euro ska du hosta upp om du vill bo i ”Maddes” och Chris Miamipalats.
Bild: MLS/All Over Press/All Over Press

Det är ingen liten koja som Madeleine och Chris har bott i och renoverat i Miami. Villan på 657 kvadratmeter har enligt medieuppgifter sju sovrum och åtta badrum, med en stor trädgård och en saltvattenpool som grädde på moset.

7,24 miljoner euro är priset, och om villan faktiskt säljs för så mycket innebär det en jackpot för Madeleine. Paret köpte nämligen villan för under hälften så mycket, så vinsten blir isåfall märkbar.