Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tappade Tappara grundseriesegern? KalPa tog viktig seger över tammerforsarna

Tuomas Kiiskinen kiekossa.
Bildtext Tuomas Kiiskinen tände hemmalaget till seger.

I tisdagens enda match i ishockeyligan tog KalPa en 3–0-hemmaseger över Tappara i hemmahallen i Kuopio. KalPa tar tack vare segern ett grepp om fjärde platsen i grundserien, och hemmafavör i kvartsfinalstadiet.

Rutinerade Tuomas Kiiskinen gjorde comeback i KalPas laguppställning och noterades för 1+1. Den 36-årige KalPa-kaptenen Kiiskinen blev samtidigt första KalPa-spelare att göra 300 poäng i ishockeyligan. Efter matchen mot Tappara har han noterats för 100 mål och 201 assist.

För Tappara var förlusten svidande. Laget kämpar om grundseriesegern med Ilves som nu har chans att rycka upp en ledning i tabellen. Både Tappara och Ilves har 110 poäng.

Tappara har endast två matcher kvar att spela medan Ilves har tre matcher kvar. Tappara och Ilves spelar mot varandra på fredag. Tappara möter dessutom ännu Vasa Sport medan Ilves också har matcher mot Kärpät och HPK.

Vid lika poäng avgörs grundseriesegern av antalet 3-poängssegrar, och i den statistiken har Ilves fördel. Därmed kan Ilves vinna grundserien också ifall man skulle förlora mot Tappara i lagens inbördes möte.

KalPa – Tappara 3-0 (2-0,1-0,0-0)

04.00 1-0 Könönen (Kiiskinen)

14.31 2-0 Kiiskinen (O Kapanen)

37.44 3-0 Rissanen (Lappalainen, Sissons) pp

Serietabellen