Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Polisen har hittat kroppen i det misstänkta dråpfallet i Sjundeå

Den döda personen hade tidigare anmälts försvunnen. Kriminalkommissarie Matti Högman vid polisen i Västra Nyland bekräftar för nyhetsbyrån STT att kroppen nu hittats. Han kommenterar inte var och när kroppen hittades.

Tidigare den här veckan berättade polisen att den försvunna personen misstänktes vara offer för ett dråp. Polisen berättade då också att en person hade häktats misstänkt för dråp och en annan för skydd av gärningsman.

Ur häktningsprotokollet i Västra Nylands tingsrätt framgår det att dråpet misstänks ha skett i Sjundeå och skydd av gärningsman i Vichtis. En man född på 1960-talet är häktad som misstänkt för dråpet.

Iltalehti var först med nyheten om att kroppen hade hittats.

Källa: STT

Relaterat

16-årig flicka inte längre misstänkt för brott mot liv – jämnårig pojke ännu misstänkt

En sextonårig flicka som varit misstänkt för att ha dödat en nittonårig kvinna i Kvarnbäcken i mars har frigivits på polisens begäran.

Flickan har suttit häktat i omkring en månad. En sexton år gammal pojke sitter fortsättningsvis häktad i fallet.

Flickan misstänks ännu för egendomsbrott och andra misstänkar kan komma fram under undersökningen, säger utredningsledare Tuomas Lindolm i polisens pressmeddelande.

Offret hittades död i sitt hem i april, och enligt polisen är motivet och händelseförloppet ännu oklart.

Utredningen av dödsskjutningen i Karleby går till åtalsprövning

Polisens förundersökning av dödsskjutningen på Tullkammargatan i Karleby i början av april är klar. Fallet går nu till åtalsprövning.

Förutom mannen som dog i skjutningen har polisen kunnat påvisa att tre andra personer befann sig på platsen. Ingen av dem skadades i händelsen.

Två personer misstänks för ett mord och tre mordförsök, samt flera lindrigare brott. De misstänkta sitter fortsättningsvis häktade.

Grynig bild på Kai Salomaa, i bakgrunden en grå personbil.

Vasabon Kai Salomaas telefon användes för att ringa larmcentralen, sen försvann mannen spårlöst – nu utreder CKP fallet som mord

Kai Salomaa från Vasa försvann i Karvia i Norra Satakunta i maj 2003. Polisen har hittills utrett fallet som dråp, men misstänker nu mord. Den senaste tiden har sökandet efter den avlidne riktats till ett nytt område.

IS: Den mordmisstänka psykiatern i Ulrikasborgsmordet ska sinnesundersökas – åtal väcks kanske först i november

Den psykiatern som misstänks ha mördat sin fru i Ulrikasborg i december i fjol ska sinnesundersökas. Det rapporterar tidningen Ilta-Sanomat.

Helsingfors tingsrätt beodrade i dag att en sinnesundersökning ska utföras på den misstänkta, skriver IS. Tidsfristen för att väcka åtal förlängdes också, och sträcker sig nu till november i år.

Den misstänkta ska ha mördat sin fru i deras lägenhet i Ulrikasborg den 15 eller 16 december i fjol. Polisen fick fast honom då han höll på att flytta sin frus lik in i sin bil, invirad i en matta.

Han misstänks ytterligare för fem mordförsök, då han körde ner familjens bil i havet vid Salutorget i augusti 2021.