Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Säsongens mest ovissa tävling – vem tar för sig i herrarnas distanslopp?

Uppdaterad 09.03.2023 17:13.

Med flera favoriter som är krassliga blir distansloppen i Östersund kanske säsongens intressantaste tävlingar. Fler än norrmännen kämpar om pallplaceringar.

Öppet herrlopp för första gången i år

Bröderna Bø, Samuelsson, Fillon Maillet och Lægreid saknas från herrdistansen. Det här öppnar upp för nya namn att knipa segern i loppet. Efter att Johannes Bø vunnit tretton av sexton världscuplopp så känns det fräscht med lite omväxling. För första gången den här säsongen är det svårt att lyfta fram en klar seger favorit i ett herrlopp.

Trots Johannes Bøs frånvaro så säkrar han segern i totalcupen, utan att ens tävla. I och med att också Laegreid saknas är Bøs försprång i totalcupen ointagbart. Det var bara Laegreid som hade en teoretisk chans i kampen om totalcupen. På ett sätt beskrivande och ironiskt för hela säsongen, Bø behöver inte ens ställa upp för att vinna…

Av de finska herrarna saknas Tero Seppälä, men Olli Hiidensalo och Tuomas Harjula är igen med i truppen. Både Hiidensalo och Harjula har chans att till och med kämpa om placeringar bland de femton främsta. Hiidensalo var ju elva på distansen i säsongsöppningen i Kontiolax.

De övriga finländarna i loppet är Otto Invenius, Joni Mustonen och Jonni Mukkala.

Herrar distans kl. 17.15 TV2 och Arenan

Herrarnas normaldistans - Spela upp på Arenan