Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Ännu inget beslut om toaletterna i Inre hamnen i Vasa – tillfälliga bygglovet går ut i juli

Vinterbild av gamla tullhuset i Vasa som sedan många år tillbaka fungerar som kommunalt museum för modern konst.
Bildtext I den här ändan av museet för modern konst, Kuntsi, är det tänkt att toalettbyggnaden ska byggas.
Bild: Sofi Nordmyr / Yle

Långdansen kring en toalettbyggnad i Inre hamnen i Vasa fortsätter. Terassen vid Kuntsi får inte fortsätta ifall ingen lösning nås före juli.

Det har stridits om toalettbyggnadens vara eller inte vara i flera års tid.

Vasa stads kultur- och idrottsnämnd har möte ikväll torsdag, men ärendet är inte med på listan, eftersom parterna inte ännu heller kommit överens om bygget. Istället ska ärendet upp i nämnden i april.

Från stadens sida säger museidirektör Elina Bonelius att det inte lönar sig att förhasta sig. Det finns fortfarande många olösta ärenden.

Tommi Mäki driver terassen vid Kuntsi. Han har ett tillfälligt bygglov som går ut den 2 juli. För att få ett permanent bygglov krävs en toalettbyggnad.

Stadens byggnadsinspektör Paula Frank säger att ärendet avgörs på ett eller annat sätt i byggnads- och miljönämnden den 10 maj. Det hela är helt och hållet upp till de två förhandlingsparterna; museiverksamheten och Mäki.

- Det tillfälliga lovet går ut den 2 juli. Om inget nytt lov beviljas ska terassen vara bortstädad när lovet förfaller, säger Frank.

Texten är en översättning av Vaasan sisäsataman vessaratkaisun käsittely lykkääntyy kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa – rakennuslupa ratkaistaan tavalla tai toisella toukokuussa, skriven av Juuso Kääriäinen.