Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Honka och Haka hittade förstärkningar till fotbollsligan

FC Honka meddelar om att man värvat den ecuadorianske backen Mateo Ortiz med ett ettårigt lånekontrakt. 23-årige Ortiz har fram till nu endast spelat i sitt hemland.

De tre senaste åren har han spelat i landet högsta serie för Independiente del Vallea. Ortiz ansluter sig genast till Honkas lag som för tillfället befinner sig i Spanien på läger.

FC Haka och Raja Casablanca har kommit överens om ett lånekontrakt där Haka lånar den 26-årige Mehdi Boukassi för den kommande säsongen. Boukassi är en offensiv mittfältare med såväl belgiskt som algeriskt pass.

Boukassi har under sin karriär spelat bland annat i Belgien, Portugal och Bulgarien. I och med att Boukassi kommer till Valkeakoski är Hakas lag så gott som klart. Ännu jagar man efter en målvaktsförstärkning.

Sport

Megan Rapinoe avslutade landslagskarriären

Fotbollsspelaren Megan Rapinoe spelade på söndagen sin sista landskamp. Rapinoes USA vann träningsmatchen mot Sydafrika med 2–0.

Den 38-åriga Rapinoe spelade 203 landskamper och gjorde 63 mål. Under den långa karriären blev det tre mästerskapsguld: OS 2012, VM 2015 och VM 2019.

I juli meddelade Rapinoe att hon avslutar karriären efter säsongen. Efter att ha tackat för sig i landslaget återstår fortfarande ett antal klubblagsmatcher med klubblaget Reign.

Rutinerad ligaräv återvänder till Jokerit: ”Bidrar med kvalitet och bredd på centerpositionen”

Ishockeyklubben Jokerit, som spelar i Mestis, meddelar att anfallaren Teemu Henritius har tecknat ett kontrakt med laget.

– Han bidrar med kvalitet och bredd på centerpositionen, säger sportchefen Olli-Pekka Yrjänheikki på klubbens webbplats.

Henritius är 30 år gammal och återvänder till klubben som han ligadebuterade för säsongen 2011–12. Förra säsongen spelade Henritius för första gången utomlands då han representerade Lausitzer Füchse i den tyska andraligan.

Mellan 2015 och 2022 blev det sex raka ligasäsonger i Jukurit. Henritius saldo på 370 ligamatcher är 38+58=96 poäng.

Försäsongen i NHL har kommit i gång: Calgary tvålade till Vancouver med 10–0

I ishockeyligan NHL är det premiär om två veckor och under veckoslutet körde försäsongen i gång.

Söndagens matcher bjöd på ett märkligt resultat: Calgary Flames tvålade nämligen till Vancouver Canucks med 10–0.

Vancouver vilade sina största stjärnor, vilket resulterade i att anfallaren Aatu Räty fick chansen att visa upp sig.

I Calgary ingick ett större antal profiler i laguppställningen. Det var ändå det 20-årige anfallslöftet Matt Coronato som var poängetta med saldot 3+1.