Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Söderlångvik gård får ny logo och ny krögare

Fasaden på det nyrenoverade söderlångvik gård
Bildtext Arkivbild. Söderlångvik gård går igenom flera förändringar under våren.
Bild: Kimmo Gustafsson/Yle

Det är mycket som händer på Söderlångvik gård i Dragsfjärd i Kimitoön. Gårdens ägare, Föreningen Konstsamfundet, berättar om de nya satsningarna i ett pressmeddelande.

Den 20 mars tillträder gårdens nya vd Annika Jansson och samtidigt går man in för en visuell förändring. Gårdens ursprungliga logo, designad av Erik Bruun, har anpassats till 2020-talet av grafikern Jessica Leino och kommer att tas i bruk igen.

Söderlångvik har haft rekordmånga besökare de senaste somrarna, och Föreningen Konstsamfundet har stora förväntningar på utvecklingen de kommande åren.

– Vi är glada över besökarsiffrorna de senaste åren, men nu är målet både att nå ut till nya grupper och att locka våra vänner från förr att komma igen, säger Konstsamfundets vd och Söderlångvik gårds styrelseordförande Stefan Björkman i pressmeddelandet.

Tillträdande vd:n Annika Jansson är glad över de nya satsningarna.

– Söderlångvik är en fantastisk plats, men det finns fortfarande outnyttjad potential på gården, och vi vill så effektivt som möjligt ta vara på den, säger Jansson.

Förutom en ny vd och en ny logo får gården också en ny krögare i vår. I början av maj öppnar Sami Tallberg dörrarna till nya Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvik. Bistron och caféet öppnar sina dörrar samtidigt som museet, den 2 maj, och håller öppet alla dagar hela sommaren.