Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Vattenskadan i Villekulla daghems baracker i Lovisa var mindre än befarat

En grå baracklänga med en grön port. På väggen finns en skylt där det står Villekulla daghem. I snön syns fotspår till och från daghemmet.
Bildtext Villekulla är tillfälligt i baracker som inte är helt nya. På äldre baracker finns en risk att taket börjar läcka.
Bild: Mira Bäck / Yle

Utredningen av Villekulla daghems vattenskada är färdig och problemen åtgärdade.

Väggar och tak öppnades på fem ställen där man misstänkte vattenskada och på ett ställe där det upplevts vara dålig inneluft. Ruttet virke hittades bara på ett ställe, på de andra ställena hade innerskivan bara fått vatten på sig.

– Det ruttna virket och det våta materialet har bytts ut, säger stadens projektledningschef Ulf Blomberg.

Det är ännu meningen att kolla fogarna mellan barackerna för att se att de gjorts ordentligt i den senaste flytten. Det här eftersom det antytts att det finns dålig inneluft i barackerna, och problem med fogarna torde vara det enda som kunde orsaka det.

Relaterat

Fuktskada i Villekulla daghems baracker i Lovisa

Lovisa stad meddelar om en fuktskada i Villekulla daghems baracker. Under våren och hösten 2022 upptäcktes vattenskador och taket förnyades helt och hållet under senhösten 2022.

Under eftergranskningen den här veckan upptäcktes en fuktskada då innertaket öppnades. Till följande undersöks omfattningen av skadan i barackraden. Vårdnadshavarna har informerats.