Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Sibboflicka vill göra världen hel genom musiken

Från 2015
Uppdaterad 18.11.2015 13:35.
Tove Ljungqvist
Bild: Tove Ljungqvist

Tove Ljungqvist från Sibbo har släppt en ny låt på YouTube. Låten handlar om världen i dag, och hon kände att det var rätt ögonblick att publicera den efter den gångna veckans händelser.

Tove Ljungqvist släppte på tisdagskvällen en demoversion av sin nya låt Inte helYouTube. I låten medverkar också Niklas Mansner på gitarr.

”När vi vet att dom gör fel, men vi fortsätter ändå, att vandra samma vandring, att gå i samma spår”, sjunger hon i den känslosamma låten som tar ställning till läget i världen.

"Kände så här redan i våras"

Tove Ljungqvist är abiturient vid Sibbo gymnasium, men jobbar vid sidan om skolarbetet på musik tillsammans med sin producent Niklas Mansner. Hon skrev Inte hel redan i våras.

– Det är ganska intressant att jag kände så här redan då. Skillnaden är att hela världen känner lite så här just nu.

För en och en halv månad sedan var hon i studion tillsammans med Mansner. Tanken var att spela in lite musik och se om det blir till någonting.

Mansner plockade upp den ena gitarren och fixade mikrofonerna, och Ljungqvist plockade upp den andra gitarren och värmde upp rösten.

– Så började vi bara spela helt enkelt. Låten är inte finslipad ännu, men häromdagen slog det mig det nu är dags att publicera den.

Vill förbättra världen

Ljungqvist berättar att hennes pappa gick bort då hon bara var sju år gammal, och att det kan vara en orsak till att hon alltid har varit en ganska känslosam människa.

– Jag har alltid haft en vilja att förbättra världen. På den senaste tiden har viljan bara kommit fram på ett nytt sätt. Ännu mer, ännu starkare.

Hon säger att hon absolut hör till dem som tror att det går att förbättra världen med musik.

– Jag är jättenaiv och har lovat att jag aldrig ska sluta vara det. Annars blir det bara så att vi vandrar i de där samma spåren och låter historien upprepa sig. Det tror jag inte att jag vill.

Singel till våren?

Tillsammans med sin producent Niklas Mansner har hon planerat att ge ut en radiosingel på våren. Att demoversionen ligger ute på YouTube kanske försnabbar processen lite.

Studentskrivningar stundar ändå på våren, så det gäller att kolla kalendern och få alla pusselbitar att falla på plats.

I studion jobbar hon förutom med Mansner också bland annat med Patrik Frisk.

– Det här ger ny inspiration och nya idéer. Om det är det här jag kan bidra med för att världen ska bli lite bättre så är det absolut det jag vill, säger Ljungqvist.