Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Polisen utreder ungdomsvåld i Somero

Polisen i Sydvästra Finland utreder våld bland unga i Somerotrakten.

Förra veckoslutet trängde ett tiotal ungdomar sig in i en stuga i Somero, där de vandaliserade stugan och misshandlade de personer som befann sig där. Ingen skadades allvarligt. Polisen utreder saken som grovt brott mot hemfriden och som flera misshandelsbrott.

Bråket fortsatte senare under natten i Somero centrum på en parkeringsplats. På parkeringsplatsen misstänker polisen att några av ungdomarna rånade och misshandlade en 16-årig pojke. Han blev bland annat slagen och troligtvis hotad med en kulpistol.

Polisen i Sydvästra Finland har gripit och anhållit sex ungdomar som misstänks för rån. Dessutom har man tillsammans med Polisen i Tavastland gripit ytterligare fyra personer i samband med händelserna i stugan. Den huvudmisstänkte i samband med rånet är en 16-årig pojke som häktades av Egentliga Finlands tingsrätt på fredagen.

Åboland

Flera riksdagsledamöter i Egentliga Finland lade tiotusentals euro på sina valkampanjer – alla redovisningar lämnades in i tid

Alla riksdagsledamöter och ersättare i Egentliga Finland lämnade in sina redovisningar gällande valfinansieringen i riksdagsvalet inom utsatt tid.

Den största budgeten i landskapet hade Centerns Mauri Kontu från Nystad. Enligt hans redovisning lade han drygt 124 000 euro av sina egna medel på valkampanjen. Han fick en ersättarplats.

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpos valkampanj kostade drygt 70 000 euro, likaså Centerns ordförande Annika Saarikkos.

Kostnaderna för Sandra Bergqvists (SFP) valkampanj landade på drygt 43 000 euro, och Li Anderssons (Vf) på drygt 47 000 euro.

Flera riksdagsledamöter fick finansiering av Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland, av olika fackförbund och av föreningen Pro Markkinatalous, som representerar arbetsgivarsidan.

Närbild av ärmen på en brandman, räddningsverkets logga är insydd i skjortan.

Rådjur räddades ur Aura å mitt i Åbo centrum – se video

Rådjuret släpptes senare ut i det fria en bit från centrum.