Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ingen bandymedalj för Akilles – Veiterä vann bronsmatchen

För första gången sedan 2019 blev det ingen medalj för Borgå Akilles i bandyligan. Laget förlorade årets bronsmatch med 4–5 mot Veiterä.

Borgålaget ledde bronsmatchen med 2–1 i paus men i början av den andra halvleken vände Veiterä på steken. Laget gick fram till ledning med 3–2 innan Akilles vaknade till liv igen.

Matti Vainio kvitterade till 3–3 i den 52:a minuten och kort därpå gjorde Rudolf Sadakov 4–3. Men Akilles ledning höll inte.

Veiterä kvitterade då en dryg kvart återstod att spela och i den 86:e minuten satte Joonas Peuhkuri in segermålet.

Veiterä tog nu sin sjunde ligamedalj i rad. I fjol vann Veiterä över Akilles i finalen.

Sport

Klubbchefen får fortsatt förtroende i Seattle Kraken

Ron Francis har tecknat ett nytt kontrakt med NHL-klubben Seattle Kraken. Francis anställdes som general manager 2019 och det nya kontraktet gäller över säsongen 2026–27.

– Ron har gjort ett otroligt jobb under de senaste åren och förtjänar detta erkännande. Han har byggt ett fantastiskt lag och satt Seattle på ishockeykartan, säger en av ägarna Samantha Holloway på klubbens webbplats.

Francis hann jobba två år innan expansionsdraften som tog Seattle till NHL. Klubbens första säsong i ligan var tung men i år gick laget till andra slutspelsomgången.

Före jobbet i Seattle fungerade Ron Francis som GM för Carolina Hurricanes i fyra år.

Sur förlust för volleybollherrarna – femte och avgörande setet stod och vägde

Finlands volleybollherrar spelade på onsdagskvällen en bortamatch mot Tjeckien i Golden League.

Det första setet slutade i en klar blåvit seger: 25–16. Därefter vände Tjeckien 0–1-underläget till en 2–1-ledning innan Finland kvitterade till 2–2.

Det femte och avgörande setet stod sedan och vägde. Tjeckien tog vara på sin andra matchboll och tog hem setet med 16–14.

I lördags vann Finland över Estland i den första matchen med 3–0. Efter två spelade omgångar ligger Finland tvåa på fyra poäng. På söndag står matchen Finland–Slovakien på programmet i Åbo.

Resultat

Tjeckien–Finland 3–2 (16–25, 25–22, 25–23, 23–25, 16–14)