Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tottenhams Champions League-aktier stärktes märkbart

I den engelska fotbollsligan Premier League riktas blickarna mot två ställen på den övre halvan: guldstriden och kampen om den fjärde och sista Champions League-platsen.

I dusten om fjärdeplatsen gick resultaten Tottenhams väg. Tottenham hemmabesegrade Nottingham med 3–1, medan Liverpool åkte på en 0–1-förlust borta mot Bournemouth. Fyran Tottenham har nu 48 poäng och femman Liverpool 42 poäng. Liverpool har spelat en match färre.

I kvällsmatchen vann Manchester City borta över Crystal Palace med 1–0. Målskytt: Erling Braut Haaland på straff i den 78:e minuten. City ligger nu två poäng bakom ligaledaren Arsenal. På söndag spelas Londonderbyt Fulham–Arsenal.

Sport

Finlands innebandydamer poserar och skrattar.

Innebandydamerna inleder jakten på VM-guldet i Singapore – kaptenen Veera Kauppi: ”Nyckeln är en stark offensiv”

Finland inleder dam-VM i innebandy i Singapore på lördag morgon då man möter Lettland. Efter förlängningsförlusten i finalen för två år sen är VM-guld det självklara målet för truppen.

Delikat utgångsläge för Minja Korhonen – startar ut i skidspåret från sjunde plats

Minja Korhonen stod för en gedigen backinsats i världscupen i nordisk kombination. Korhonen var sjua i backmomentet och inleder längdåkningen en minut och sexton sekunder efter ledande norskan Gyda Westvold Hansen.

Bakom tätkvartetten är marginalerna små. Korhonen har bara sex sekunder upp till femman, Norges Ida Marie Hagen.

Längdåkningen över fem kilometer inleds klockan 15.05. Tävlingen sänds av Yle.

Världscupshelgen i Lillehammer inleder damsäsongen i nordisk kombination. Minja Korhonen blev diskvalificerad i går då hennes ärmar på hoppdräkten var aningen för korta.

Hanna Öberg åker i spåret.

Yle Sporten sänder: Rekordmånga segerkandidater i damsprinten – bäddat för en jämn tävling

Världscupen i skidskytte fortsätter med damernas sprint. Mycket pekar på att tävlingen kan bli oerhört jämn.