Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Billigt att bo i Österbotten och Mellersta Österbotten

I en nationell jämförelse mellan 100 kommuner har Österbotten och Mellersta Österbotten förhållandevis låga boendekostnader för dem som bor i enfamiljshus.

Enligt Egnahemsförbundets (Omakotiliitto) jämförelse kostar det cirka 6 000 euro om året att bo i ett 120 kvadratmeter stort enfamiljshus i Österbotten, i Mellersta Österbotten knappt 5 000 euro. Det är mindre än medeltalet i de 100 kommuner som jämfördes.

En av orsakerna till att boendet kostar mindre i Österbotten är priset på el. Också fastighetsskatter, pris på sophämtning och vatten- och avloppsavgifter jämfördes. I de dyraste städerna kostade boendet närmare 8 000 euro om året.

Relaterat

Skiss över fotbollsstadion.

Förvaltningsdomstolen ger grönt ljus för Jeppis Stadion

Project Liv Arena kan börja byggas i höst.

SFP har valt Samuel Broman till kretsordförande i Österbotten

Samuel Broman valdes till SFP i Österbottens nya kretsordförande under lördagens kretsmöte i Jakobstad. Totalt tre kandidater hade meddelat intresse för ordförandeskapet. I omröstningen fick Broman 60 procent av rösterna.

”Jag är mycket stolt och hedrad att få förtroendet att leda Svenska folkpartiet i Österbotten. Jag vill vara lagledaren som jobbar inkluderande, lyhört och aktivt för hela vårt Österbotten”, säger Broman i ett pressmeddelande.

Under kretsmötet valdes också Sabina Forsbacka och Roberth Sjöström till vice ordföranden.