Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Rävskinnsauktionen inleds

På tisdag inleds försäljningen av rävskinn på den stora pälsauktionen i Vanda.

En stor del av Österbottens pälsdjursuppfödare följer med försäljningen på plats, då den kan vara avgörande för många uppfödares framtid inom branschen.

Under tisdag och onsdag bjuds närmare 400 000 rävskinn ut till försäljning. Även om minskinnen, som såldes under den gångna veckan, hade god åtgång är osäkerheten stor kring rävskinnen.

Framför allt vill man nu inom branschen se en starkare efterfrågan på skinn - och på sikt hoppas man också att priserna ska stiga för att trygga lönsamheten inom uppfödningen. Det säger Markus Sjöholm, som är ordförande för Finlands pälsdjursuppfödarförbund.

Relaterat

Vårens auktion kan bli avgörande för pälsnäringens framtid

Pälsnäringen i Finland är i djup kris och det kommande året kommer att vara avgörande för branschens framtid. Det tror Steven Frostdahl, informationschef på Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening SÖP.

Auktionen i december ställdes in på grund av dålig efterfrågan och enligt Frostdahl kommer många uppfödare att fatta beslut om framtiden efter vårens auktion.

Den kris som pälsnäringen är i för tillfället beror i stort på att den kinesiska marknaden har försvagats på grund av coronarestriktioner.