Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Här är Svenskfinlands hjältar! Följ polisen, brandmännen, förstavårdarna, sjöbevakningen och tullen på jobbet

Tulltjänstemän, poliser, brandman och ambulanspersonal
Bildtext Dygnet runt ser de till att lagarna följs, räddar liv och håller samhället tryggt.
Bild: Julia Siven

De finns där för oss när något allvarligt händer – de som räddar liv och egendom och ser till att lagarna följs. På Yle Arenan hittar du tre säsonger från olika håll i Svenskfinland där du får följa dessa hjältar.

Det som hjältarna i Österbotten, Åboland och på Åland har gemensamt är att de jobbar med långa avstånd och att de aldrig vet hur dagen kommer se ut. De gör sitt allt för att områdena ska vara så säkra som möjligt.

Kolla in alla tre serier med hjältar från Svenskfinland på Yle Arenan.

Österbottens hjältar

I Österbotten jobbar bland annat poliserna Johanna och Fredrik, förstavårdarna Samuel, Filippa, Emmi, Oskar och Vendi, brandmännen Mattias, Sebastien, Pasi och Magnus samt tullarna Jonna och Anton.

I serien får du följa med då de åker på utryckning, hur de förbereder sig för arbetet och övar sina kunskaper.

De berättar också varför de valt sitt yrke och vi får lära känna dem utanför arbetsrollen.

Trailer: Österbottens hjältar - Spela upp på Arenan

Skärgårdens hjältar

I Åboland har skärgårdspatrullen införts igen efter några års paus. Det är poliserna Liselotte och Viktor som patrullerar i Pargas. De har ett nära samarbete med sjöbevakningen, där bland annat Jessica och Adreas jobbar.

På Åland jobbar tullarna Ria och Mathias hårt med att kontrollera så att det inte förs in någonting olagligt i landet och att till exempel hundar är vaccinerade och avmaskade som de ska.

I skärgårdens hjältar för vi dessutom följa med åbopoliserna Vesa och Mikko samt förstavårdaren Marko och brandmannen Stefan.

Trailer: Skärgårdens hjältar - Spela upp på Arenan

Ålands hjältar

Under coronasommaren 2020 får vi följa med poliserna Timo, Adam och Nicolai och sjöbevakarna Jonas, Mats, Robban och Jessica på Åland.

Vi lär känna personerna som hanterar allt från misshandel, skadegörelse och fylleri till gränskontroller och brottsförebyggande åtgärder.

Många samhällsfunktioner stänger ner under coronaepidemin. Men polisen och sjöbevakningen kämpar för att samhället ska fungera.

Trailer: Ålands hjältar - Spela upp på Arenan