Hoppa till huvudinnehåll

Politik

Vega ❤️ riksdagsval – vad vill du veta om och kring valet? Skriv din fråga här!

Tre personer ler bakom en reklamskylt.
Bildtext Magnus Swanljung, Joakim Rundt och Marianne Sundholm pratar politik den 29 mars i Yle Vega.
Bild: Clas Christiansen / Yle

Vad går du och funderar på allra mest inför riksdagsvalet? I en specialsändning i Yle Vega onsdagen den 29 mars får du svar på dina frågor då experter samlas i studion.

Det är dags för folkval i landet igen och som vanligt saknas det inte frågetecken kring det hela!

Frågetecken som skapas bland annat av partiernas mer eller mindre otydliga uttalanden – Centern som säger att man aldrig tänker delta i samma regeringssammansättning igen, men nog är öppen för samma sammansättning. Samlingspartiet som vill sänka skatter så att Finland får in mer pengar och kan sluta låna. Socialdemokraterna å sin sida vill få in samma pengar genom att skicka fattiga till läkaren och Sannfinländarna som allmänt vill rädda Finland från ... ja, riksdagen de själva sitter i.

Men du då? Vad har du för frågor och tankar inför riksdagsvalet 2023? Är något oklart kring ett visst parti eller ett visst samhällsämne? Har du en teknisk fråga gällande valarrangemangen? Vad är viktigast för landet just nu? Hur ska man veta vilka vallöften man kan lite på och vilka inte?

Skriv din fråga i rutan här under och lyssna sedan på specialkvällen i Yle Vega onsdagen den 29 mars klockan 17.30–20.

I studion sitter Joakim Rundt tillsammans med de garvade politiska journalisterna Marianne Sundholm och Magnus Swanljung. Det blir också tankar av statsvetare och dem som det sist och slutligen handlar om - dig!

Fyll i formuläret.