Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Johannes Bø tillbaka i spåret – fortsätter rekordsäsongens segermarsch?

Uppdaterad 16.03.2023 16:06.
Världscupen i skidskytte i Oslo, herrarnas sprint (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Norges Johannes Bø har varit säsongens gigant i skidskytte. Lämpligt till världscupsavslutningen på hemmaplan är han tillbaka i spåret efter en coronasmitta, och lågoddsaren är att hans segertåg fortsätter.

Världscupavslutningen i Oslo startar idag med herrarnas sprint på Holmenkollen i Oslo. Johannes Bø är tillbaka i spåret efter en coronasmitta. Är ordningen återställd eller har de övriga en chans att utmana Bø?

När Johannes Bø finns på startstrecket finns det bara en förhandsfavorit. Så övertygande har han varit under säsongen. 29-åringen vann fem guld, ett silver och ett brons på sju sträckor vid VM i tyska Oberhof i februari.

Även om coronan kanske tagit den vassaste formen så är han ändå i en klass för sig. Tre segrar är troligtvis resultatet för Bø i världscupavslutningen på hemmaplan i Norge.

Även Quentin Fillon Maillet är också tillbaka igen. Också han drabbades av corona efter VM. Fransmannens säsong har varit en besvikelse hittills, men han skulle inte ställa upp om han inte var i form. Kanske fjolårets världscupetta kan utmana Bø?

Får Seppälä en lyckad säsongsavslutning?

Av de finska herrarna är Tero Seppälä med igen efter sin förkylning. Seppälä saknar en placering bland de tio främsta den här säsongen. Seppäläs prestationer har varit en liten besvikelse. Nu skulle det vara bra med en lyckad avslutning på säsongen.

De övriga finländarna i tävlingen är Olli Hiidensalo, Jaakko Ranta, Tuomas Harjula och Otto Invenius. För de finska herrarna står mycket på spel i dagens sprint. Finland går en tuff kamp med Slovenien om tionde plats i nationscupen. De tio främsta får fem startplatser till nästa säsong. Nu behöver alla plocka fram sitt bästa kunnande för att säkra de fem startplatserna även nästa säsong.

Herrar sprint kl. 16.10 Arenan och kl 18.00 TV2

Diskussion om artikeln