Årets restaurang finns i Lojo
Finlands äldsta matförening, Suomen Gastronomien Seura, utser varje år sedan år 1985 årets restaurang, och i år går titeln första gången till Västnyland och restaurang Mikko Utter i Lojo.
Restaurangen finns i ett flervåningshus i centrum av Lojo och rymmer bara åtta kunder och tanken är att skapa upplevelsen av en middag hemma hos en yrkeskock.
Priset har de flesta tidigare år gått till en restaurang i Helsingfors.
Relaterat
Köttkontrollen i Karis får ny restaurang – kan i framtiden också användas som bostad
Köttkontrollen har inhyst restauranger med olika koncept.
Krögare i Kyrkslätt sålde alkohol för 110 000 euro utan att betala skatt – personalens vittnesmål avgjorde i tingsrätten
Företagaren lät bli att bokföra alkoholförsäljning.
Stadskärnorna läcker – Jakobstad klarar sig klart bättre än Helsingfors
Tammerfors i topp i ny jämförelse.
Restauranger i Västnyland tar till olika knep för att få personal till sommaren – utbildar själva och anställer utländsk arbetskraft
Känt krögarpar flyttar personal från Helsingfors till Hangö.
Personalbrist vid barer och restauranger inför sommaren – många bytte bransch under pandemin
Särskild brist på personal med alla tillstånd i skick.
Andra sommaren med nya ägare i Strömfors bruk i Lovisa – nu satsas det på flera restauranger och verksamhet året runt
Lyxiglor, en stugby och en festlokal för 150.