Årets restaurang finns i Lojo
Finlands äldsta matförening, Suomen Gastronomien Seura, utser varje år sedan år 1985 årets restaurang, och i år går titeln första gången till Västnyland och restaurang Mikko Utter i Lojo.
Restaurangen finns i ett flervåningshus i centrum av Lojo och rymmer bara åtta kunder och tanken är att skapa upplevelsen av en middag hemma hos en yrkeskock.
Priset har de flesta tidigare år gått till en restaurang i Helsingfors.
Relaterat
Vasa stad håller fast vid avtalet med Inre hamnens terass
Besvär har lämnats till förvaltningsdomstolen.
Basturestaurang Meri fick tilläggstid – Tommi Mäki: ”Vi går med säkra steg framåt”
Oklart när restaurangen öppnar.
”Vad kan man göra då försäljningen minskat” – dålig lönsamhet sätter lapp på luckan för tre matställen i Lovisa
Hög inflation, högre räntor och högre elkostnader tynger.
Turismchefer hoppas att Kvarkenregionen tar en större plats i framtiden
Restauranger och affärer intresserar turisterna.
Lyxbutiksföretagare missnöjda med Esplanaden – de som köper en väska för 2 000 euro åker sällan hem med spårvagn
För tidigt att säga hur affärerna påverkats av förnyelsen.
Sommarevenemang är Hangös starka sida – turistchefen tror fler utländska turister kan hitta staden
Värmeböljorna vid Medelhavet kan locka turister norrut.