Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Vilket är ditt favoritbidrag från Eurovisionen genom tiderna? Skicka in ditt önskemål och säkra en plats i Eurovisionsbubblans publik!

Märta Westerlund och Katri Norrlin, båda två med långt, blondt hår, ser in i kameran. De håller om varandra.
Bildtext Märta Westerlund och Katri Norrlin programleder Eurovisionsbubblan tillsammans också i år.
Bild: Miska Lehto / Yle

Är det Fångad av en stormvind som snurrar i ditt huvud natt och dag? Eller Rise Like a Phoenix, Michelangelo eller kanske Cha Cha Cha? Önska ditt favoritbidrag, så spelar vi det!

Inför årets upplaga av Eurovision Song Contest kommer vi igen i både tv och radio att spela publikens favoritlåtar från Eurovisionen och de nationella uttagningarna genom tiderna.

Genom att skicka in ditt önskemål och motivera det väl kan det hända att vi spelar just din favoritlåt. Har du tur kan du till och med få komma med och önska den i någon av våra önskekonserter i tv och radio.

Skicka in ditt önskemål genom formuläret i den här artikeln. Eurovisionsbubblans redaktion går igenom alla önskemål och de bästa låtarna med de bästa motiveringarna spelas upp antingen i det sista avsnittet av Eurovisionsbubblan, som sänds strax innan den stora Eurovisionsfinalen den 13 maj, eller i en specialkväll i Yle Vega, med fokus på just Eurovisionsbidrag vi minns.

Önskekonserten i Yle Vega den 3 maj är svenskspråkig och Eurovisionsbubblan även i år tvåspråkig. Förutom de här sändningarna ordnas också en likadan önskekonsert på finska den 29 april i Yle Radio Suomi. Specialsändningen i Vega leds av Milli Lindberg, som bjudit in Märta Westerlund och Alexander Beijar som gäster i studion.

Så skicka in ditt önskemål med motivering här, så kan det hända att du hör eller ser just ditt bidrag i någon av sändningarna!