Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Julia Simon kan säkra totalcupen i Holmenkollen – sprinten skjuts upp med en halvtimme på grund av dålig sikt

Uppdaterad 17.03.2023 16:00.
Julia Simon i VM i skidskytte 2023.
Bildtext Kerttu Niskanen är ett hett namn inför dagens lopp i Falun.
Bild: IMAGO/Beautiful Sports/ All Over Press

När tre deltävlingar återstår av världscupen har Julia Simon ett järngrepp om segern i totalcupen. Vinner Simon i dag är det mer eller mindre kört för de övriga.

Kl. 16.50: Skidskytte, sprint, damer

Finland: 8 Noora Kaisa Keränen, 49 Suvi Minkkinen, 52 Nastassia Kinnunen, 73 Erika Jänkä, 99 Sonja Leinamo

Kommentator: Magnus Eklöv

Världscupen i skidskytte i Oslo, damernas sprint (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Fransk fest att vänta i Oslo – Julia Simon kan säkra totalcupen

Ifall Simon vinner måste Dorothea Wierer vara minst trea för att ännu ha en teoretisk chans att vinna totalen. Simon har ett starkt grepp om att bli den första franska segraren i totalcupen bland damerna sedan Sandrine Bailly 2005.

Under veckan har flera stora profiler meddelat att de avslutar karriären efter den här säsongen. På listan finns Denise Herrmann, Marte Røiseland, Tiril Eckhoff, Anais Chevalier-Bouchet och den här listan kommer definitivt ännu att växa, kanske med två finländare. Det är väldigt känslosamma dagar att vänta för många på Holmenkollen.

De finska damerna i dagens sprint förstärks med två juniorer som gör världscupdebut. Noora Kaisa Keränen och Sonja Leinamo gör sina första världscupstarter. Med tanke på att det nästa år kan behövas nya namn att fylla de fem startplatser damerna redan säkrat så känns det bra att nya namn får chansen.

De övriga finska damerna i sprinten är Suvi Minkkinen, Erika Jänkä och Nastassia Kinnunen.

Sprinten kommer att köra igång först 16.50 på grund av dålig sikt i Oslo.

Diskussion om artikeln