Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Snart ska tusentals kunder ersättas för höga elräkningar – Vasa elektriska: ”Kunderna ska inte behöva vara i kontakt med oss”

Stadsilhuett i morgonrodnad.
Bildtext Det ljusnar något vad gäller hushållens elräkningar. I april och maj får många ersättningar för tidigare räkningar som varit extra höga.
Bild: Yle/Markus Bergfors

På Vasa elektriska uppger man att kalkylerna börjar vara i skick och snart kommer många kunder att få tillbaka en del av de pengar de lagt ut på el i vinter. Återbetalningarna ska ske utan att kunden behöver lyfta ett finger.

I april och maj ersätter elbolagen de kunder som haft de högsta elräkningarna i vinter. Bolagen får ersättning av staten för att göra återbetalningarna, som är en del av regeringens elstöd.

Hans-Alexander Öst, direktör för elhandeln på Vasa Elektriska, vill inte uppge exakt hur många av bolagets kunder som kommer att få pengar tillbaka. Men återbetalningarna berör en betydande andel av kunderna, säger han.

Och för kunden ska processen vara så smidig som möjligt.

– Återbetalningen ska ske automatiskt, som en kompensation direkt på fakturan. Kunderna ska inte behöva vara i kontakt med oss.

Regeringens elstöd

  • Gäller då kunden betalat ett energipris på minst 10 cent per kilowattimme

  • Getalas ut då energikostnaden överstiger minst 90 euro

  • För summan över 90 euro fås hälften tillbaka

  • Återbetalningen gäller för november, december, januari och februari

Kunderna ersätts i två omgångar

Enligt Öst har man jobbat en längre tid för att få systemen och kalkylerna i skick. Kunderna ersätts i två omgångar. På fakturan som förfaller i april får kunden återbetalningen för november och december månads elfaktura, följande månad återbetalas kunden för januari och februari.

Uppmanar ni kunderna att kontrollera att de fått korrekt summa tillbaka eller är ni säkra på att systemen kommer att fungera?

– Tyvärr kan man aldrig vara 150 procent säker, men nog utgår vi från att våra kalkyler stämmer, säger Öst.

En del av bolagets kunder har väntat ovanligt länge på februari månads faktura, men fördröjningen har ingenting med elstödet att göra. Om man tycker att fakturan dröjer märkligt länge kan man installera bolagets mobilapplikation i sin telefon, tipsar Öst.

– Det har ju tyvärr hänt att räkningar kommit bort i posten. Men har man en öppen faktura så kan man se den i mobilappen.

Angående återbetalningarna har kunderna många frågor, men inte så att kundtjänsten är överbelastad, säger Öst. Bolaget har aktivt informerat kunderna, vilket Öst tror har hjälpt.

– Vi har försökt vara proaktiva och skickat ut kundmeddelanden med exempel på hur man själv kan kolla och räkna, och informerat om när återbetalningen kommer.

Hans-Alexander Öst står utomhus vid en bil. Han har på sig en mössa och vinterkläder.
Bildtext Direktören för elhandel Hans-Alexander Öst berättar att vintern inte blev fullt så kall och svår som man befarade. En del kunder har ansökt om längre betalningstid för att klara sina fakturor, men klart färre än Vasa elektriska hade beredskap för.
Bild: Jarkko Heikkinen / Yle

På bolagets hemsida hittar man också modeller för hur återbetalningen räknas ut. På nätet finns också en rad kalkylatorer tillgängliga, men för den som vill använda en sådan påpekar Öst att man inte ska räkna ut återbetalningen utifrån slutsumman på räkningen. Elöverföringen berörs nämligen inte av återbetalningen.

– Sedan om man tycker att något inte stämmer så får man vara i kontakt, då hjälper vi till med att reda ut att allt gått rätt till.

Återbetalningarna innebär för Vasa elektriska att bolaget ska punga ut med mera än 10 miljoner euro.