Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Julia Simon har ett stadigt grepp om totalcupen – kan hon säkra titeln?

Uppdaterad 18.03.2023 16:16.
Världscupen i skidskytte i Oslo, damernas sprint (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Fristilssprinten i Falun kan bli avgörande i kampen om damernas sprintcuptitel. Efter fina finländska framgångar på fredag försöker de blåvita åkarna bjuda på fler positiva överraskningar i säsongens tredje sista världscupsprint.

Kl. 15.55 Julia Simon har ett stadigt grepp om totalcupen

Kommentator: Magnus Eklöv

Världscupen i skidskytte i Oslo, damernas sprint (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

När gårdagens sprintlopp blev inhiberat och flyttat till idag på bekostnad av jakstarten, så var det ett drag som gav fördel åt Julia Simon.

När två deltävlingar återstår av världscupen har Julia Simon ett järngrepp om segern i totalcupen. Är Simon bland de sex främsta idag och placerar sig samtidigt framför Doroteha Wierer vinner Simon totalcupen. Simon har alltså redan idag chans att bli den första franska segraren i totalcupen bland damerna sedan Sandrine Bailly år 2005.

Under veckan har flera stora profiler meddelat att de avslutar karriären efter den här säsongen. På listan finns Denise Herrmann, Marte Røiseland, Tiril Eckhoff, Anais Chevalier-Bouchet och den här listan kommer definitivt ännu att växa, kanske med två finländare. Det är väldigt känslosamma dagar att vänta för många på Holmenkollen.

De finska damerna i dagens sprint förstärks med två juniorer som gör världscupdebut. Noora Kaisa Keränen och Sonja Leinamo gör sina första världscupstarter. Med tanke på att det nästa år kan behövas nya namn att fylla de fem startplatser damerna redan säkrat så känns det bra att nya namn får chansen.

De övriga finska damerna i sprinten är Suvi Minkkinen, Erika Jänkä och Nastassia Kinnunen.