Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Totalt tröttkörd på upploppet efter superskytte – Suvi Minkkinen krigade sig till samma placering som Seppälä i Holmenkollen

Suvi Minkkinen ser fundersam ut.
Bildtext Suvi Minkkinen och de andra skidskyttarna avslutar säsongen med masstart i morgon.
Bild: EPA-EFE

Två elfteplatser blev det som Finlands bästa skidskyttar lyckades få till i Holmenkollen på lördagen. Suvi Minkkinen följde Tero Seppäläs exempel i jaktstarten och slutade elva i sprinten.

Suvi Minkkinen har fått till en del topplopp på sistone.

Det bästa av dem kom i VM, med en sensationell åttondeplats i distansloppet. I dagens världscupsprint höll hon på att överträffa den skrällinsatsen.

Minkkinen var kvick och felfri både i liggande och stående skytte. När kamerorna fångade in henne inför målrakan vacklade hon utpumpat mot en kanonplacering.

– Vilket lopp hon gör igen, hyllade Yle Sportens kommentator Magnus Eklöv.

Lyckad insats även av Kinnunen

Men om skyttet är hennes styrka så kan samma inte sägas om Minkkinens skidåkning. Det var åter farten i spåret som stod i vägen för tätstriden, och finländaren fick nöja sig med elfte plats.

– Nu skulle det gälla att slipa skidformen under sommaren. Då skulle hon kunna börja kämpa om riktigt framskjutna placeringar – ifall skyttet ser ut så här, fortsatte Eklöv.

Minkkinen var minuten långsammare än tyska vinnare Denise Herrmann-Wick, som avslutar sin karriär efter morgondagens masstart. Sverige tog i hand om de andra pallplatserna, med Hanna Öberg på andra- och Anna Magnusson på tredje plats.

Samtidigt står det också klart vem som tar hem totalcupen. Frankrikes Julia Simon säkrade segern tack vare dagens femteplats.

Av finländarna hade också Nastassia Kinnunen en lyckad dag. Veteranen missade ett skott och slutade 19:e.

Artikeln uppdateras!

Diskussion om artikeln