Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Emil Lindholm WRC2-tvåa i sitt första Mexikorally – efter konkurrenternas problem: ”Handlade om att undvika misstag”

Programmet är inte längre tillgängligt
Sébastien Ogier tog sin sjunde seger i Mexiko - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Första VM-rallyt i Mexiko resulterade i en andraplats för Emil Lindholm i WRC2-klassen. I huvudklassen missade Toyota dubbelsegern snöpligt.

Ingåsonen Lindholm tog hem mexikanska VM-rallyts avslutande power stage i WRC2-klassen.

Skodaföraren steg till andraplatsen under söndagens första etapp. Avståndet till ledande Gus Greensmith hade redan hunnit bli stort, och den blev inte mindre av Lindholms miss på dagens andra – och rallyts tredje sista – specialsträcka.

– Jag gjorde ett amatörmisstag och släckte bilen i en korsning. Då man kör på så här hög höjd så får man inte låta bilen gå på så låga varv som jag gjorde, berättade Lindholm i tv-intervjun.

Greensmith var till slut 32,9 sekunder snabbare. Flera andra förare hade tekniska problem, såsom trean Oliver Solberg, som avslutade rallyt med tre cylindrar.

– Slutresultatet var egentligen på den nivån som vi var ute efter. Men man måste medge att det blev så här tack vare andras problem. Det här är ett rally där man ska undvika misstag, påminde Lindholm.

Rovanperä fyra

I huvudklassen klarade fem förare sig igenom hela grusrallyt utan större problem. Toyotas Sébastien Ogier var i en klass för sig, men kampen om andraplatsen blev mer intensiv.

Den slutade med att Toyota gick miste om en dubbelseger, då Hyundais Thierry Neuville puttade ned Elfyn Evans till tredjeplatsen med fyra tiondelars marginal.

– Jag skakar fortfarande – det var så spännande. Inte bara vår väg till segern, utan också fajten om andraplatsen, säger stallchefen Jari-Matti Latvala.

– Vi har inte brukat vara starka i dessa förhållanden, så det här var ett bevis på att vi lyckats med utvecklingsarbetet.

Kalle Rovanperä slutade på fjärde plats och var närmare två minuter efter Ogier. Esapekka Lappi körde ut från ledarplats tidigt på lördagen.

Mexikos VM-rally

1. Sebastien Ogier Toyota 3.16.09,4
2. Thierry Neuville Hyundai + 27,5
3. Elfyn Evans Toyota + 27,9
4. Kalle Rovanperä Toyota + 1.55,3
5. Dani Sordo Hyundai + 2.58,8
6. Gus Greensmith Skoda (WRC2) + 12.31,5
7. Emil Lindholm Skoda (WRC2) + 13.04,4
8. Oliver Solberg Skoda (WRC2) + 13.37,7
9. Ott Tänak Ford + 15.19,6
10. Kajetan Kajetanowicz Skoda (WRC2) + 15.56,6

Diskussion om artikeln