Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Ledamoten i Vasafullmäktige Juha Rantala (sannf.) har avlidit

Uppdaterad 20.03.2023 10:33.

Juha Rantala, tidigare ordförande för Sannfinländarna i Vasa och ledamot i stadsfullmäktige i Vasa, har avlidit.

Rantala föddes 1957 och dog efter en relativt kort sjukdomstid. Under veckoslutet twittrade bland annat partiets ordförande Riikka Purra om Rantalas bortgång.

Styrelsen för Vasas Sannfinländarna rf samlades också under söndagen för att hålla en tyst minut och minnas Juha Rantala.

Artikeln är en översättning och bearbetning av Sebu Björklunds Vaasan Perussuomalaisten johtohahmo Juha Rantala on kuollut. Översättningen är gjord av Erika Rönngård.

Relaterat

Tom Packalen

Tidigare sannfinländsk riksdagsledamot säger sig ha blivit misshandlad i Helsingfors

Sannfinländarnas före detta riksdagsledamot Tom Packalén uppger att han blivit utsatt för misshandel på en krog i Helsingfors natten till söndagen.

Packalén säger till nyhetsbyrån STT att han befann sig i vip-utrymmet på krogen Teatteri då han blev slagen av en eller flera personer.

– Jag förlorade medvetandet direkt. Enligt ögonvittnen blev jag fortfarande sparkad när jag låg på marken. Själv slog jag ingen och hann inte ens inse att jag blir slagen. Det var antagligen flera personer som slog mig, enligt vad jag har hört, säger Packalén till STT.

Enligt honom kom polisen till platsen, varpå ex-riksdagsledamoten fördes till sjukhus med ambulans. Packalén fick åka hem från sjukhuset redan på söndagseftermiddagen.

Helsingforspolisen bekräftar för STT att polisen fick en anmälan om misshandel vid restaurang Teatteri på efternatten natten till söndagen, att polis var på plats och att polisanmälan gjordes.

Sari Essayah framför ett bord med mikrofoner.

Kristdemokraterna håller låg profil i regeringsförhandlingarna – partiaktiva förklarar varför

Vill KD medverka i regeringen till vilket pris som helst?

Finländare litar inte på att Orpos regering fixar ekonomin

Finländarnas tilltro till den regering som Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo försöker bilda är på förhand svag, åtminstone i fråga om den ekonomiska politiken.

I en enkät i tidningen Maaseudun Tulevaisuus säger hälften av de tillfrågade att regeringen kommer att misslyckas med att minska statens skuldsättning i den omfattning man strävar efter.

30 procent av de drygt tusen finländare som svarade på enkäten i maj tror att regeringen kommer att lyckas få bukt med skuldsättningen. 18 procent uppgav sig vara osäkra i frågan.

Regeringsförhandlingarna förs mellan Samlingspartiet, Sannfinländarna, Svenska folkpartiet och Kristdemokraterna.

Anna-Maja Henriksson, infälld Markus Ekholm.

Analys: Politik är hur det ser ut – SFP spände musklerna och verkar ha förlorat

Regeringssonderaren Orpo lovar att bli bättre på att lyssna.