Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Den inhemska fotbollsligan återvänder till Yles kanaler

De inhemska bollsporterna fotboll och boboll återvänder till Yles kanaler.
Bildtext Inhemska bollsporter tillbaka på Yles kanaler.
Bild: All Over Press / Tomi Hänninen

Yle har skaffat rättigheterna till de inhemska bollsporterna fotboll och boboll för 2023–2025.

Yle har tillsammans med Nelonen Media ingått ett avtal som ger Yle rättigheten att sända utvalda matcher på Yles kanaler.

Den nationella ligan har sedan tidigare sänts på Yles kanaler och som tillägg kommer nu alltså herrarnas fotbollsliga och både damernas och herrarnas boboll.

Rent konkret innebär det 6–7 sända fotbollsmatcher för både damerna och herrarna. Antalet sända bobollsmatcher kommer att vara 5–7.

­– Jag är glad över att herrarnas fotbollsliga och både damernas och herrarnas boboll återvänder till Yles kanaler. I samband med matcherna kommer vi att försöka presentera fenomenen och människorna i de inhemska serierna, säger Yle Urheilus chef Joose Palonen.

Eftersom säsongen sträcker sig från april till oktober-november kommer Yle att sända en match, från respektive serie, nästan varenda månad.

– Herrarnas fotbollsligas återkomst till Yles kanaler är en stor sak för oss och för hela den finländska fotbollen mycket positivt och betydande. Yles satsning ökar synligheten till en ny nivå, kommenterar den inhemska herrfotbollsligans verkställande direktör Timo Marjamaa.

Det treåriga avtalet gäller i första hand säsongen 2023 med en option på säsongerna 2024 och 2025.

Diskussion om artikeln