Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Patrik Laine nöjd över upplevelsen som förstacenter i Columbus

Uppdaterad 20.03.2023 14:09.
Patrik Laine.
Bildtext Patrik Laine testade på att spela som förstacenter.
Bild: Kirby Lee-USA TODAY Sports

Patrik Laine spelade som Columbus Blue Jackets förstacenter i matchen mot Vegas Golden Knights. Trots att matchen slutade i förlust spelade finländaren fram till två mål och blev på plus i plus/minus-statistiken.

Columbus Blue Jackets stjärnanfallare Patrik Laine sågs under söndagen i en helt ny roll i ishockeyligan NHL. Laine spelade i praktiken på center-position för första gången i livet då Columbus förlorade med 7–2.

– Han själv föreslog att han skulle kunna spela som center och hjälpa laget från den positionen. Idag beslöt vi oss för att testa på det, berättar Blue Jackets hjälptränare Pascal Vincent till Columbus Dispatch.

– Det gick rätt så bra. Det här var ju det första försöket och Patrik hann inte träna på det desto mer, fortsatte Vincent.

I matchen spelade Laine tillsammans med Johnny Gaudreau och Kirill Marchenko (1+1).

Helt åt skogen gick ändå inte Laines match trots förlusten. Laine passade fram till lagens bägge mål och var utöver Marchenko den enda spelaren med positivt plus/minus-saldo.

Laine som spelade närmare 18 minuter hade ändå en del att förbättra. Tekningarna orsakade problem och han vann endast tre av tjugo tekningar.

– Han spelade ansvarsfullt defensivt. Han använde mitten delen av planen väl för att ge fart till anfallen. Det är naturligt att det ännu finns en del att förbättra. Defensivt måste han kunna läsa spelet bättre, fortsatte Vincent.

Vincent agerade som huvudtränare i Brad Larsens frånvaro. Brad Larsen var borta med personliga angelägenheter som orsak.

”Jag är väldigt ivrig över denna möjlighet”

Laine trivdes på sin nya spelplats.

– Jag gillade det. Det var som en helt annan värld att spela som center, kommenterar Laine i Bally’s Sports intervju.

– Det finns ännu mycket att förbättra, speciellt tekningarna. Det är ändå möjligt att utvecklas inom det området om man bara är villig att lära sig. Det skulle ha kunnat gå mycket värre på personligt plan.

Mellan raderna kunde man tolka det som att Laine kommer att fortsätta som center.

– VI kommer inom de kommande dagarna gå igenom situationerna och läsandet av spelet. Vi kommer att analysera andra stjärncentrars agerande och lära oss via det. Dessa tider är hårda, men jag är väldigt ivrig att lära mig nya trick, avslutade Laine.

Columbus nästa match spelas under natten till onsdag då Blue Jackets gästar i Washington.

Texten är en bearbetad version av Jonne Niemeläinens artikel.

Diskussion om artikeln