Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Isa Myllymaas tolvåriga dotter slängdes ut ur bussen på väg till Pargas – Föli ber om ursäkt och bussbolaget lovar bot och bättring

Ung blond kvinna i vinterterräng.
Bildtext Isa Myllymaa hoppas på ett bättre bemötande för alla som använder sig av regionens kollektivtrafik i framtiden.
Bild: Jesper Alm / Yle

På onsdagskvällen blev Isa Myllymaas dotter utslängd från buss 801 mellan S:t Karins och Pargas. Orsaken var ett missförstånd kring vilka biljetter som behövs.

– Min dotter var på väg från Kustö till Pargas för att träffa sina vänner, säger Myllymaa. Hon har tidigare använt sitt Fölikort men den här gången lyckades det inte och hon blev utslängd ur bussen vid Rävsundsbron.

Myllymaa berättar att chauffören bryskt hade meddelat dottern att nu tar resan slut för lilljäntan och att hon inte kan åka längre.

– Busschauffören hänvisade till zongränsen som bryts mellan S:t Karins och Pargas, säger Myllymaa. Min dotter försökte då erbjuda sig att betala för resan ända fram till Pargas eftersom det blivit fel men hon blev utslängd trots detta.

Vad får det dig att känna?

– Det får mig att känna rätt så mycket eftersom en vuxen busschaufför har ett större ansvar än att slänga ut en tolvåring, säger Myllymaa. Om det är så att hon har åkt med fel bussbiljett och dessutom erbjuder sig att betala så borde man kunna diskutera saken på ett vuxet sätt.

Den nya biljettläsaren i Åbos bussar.
Bildtext Arkivbild. Det blev problem på grund av missförstånd med vilka biljetter ska användas då man åker till Pargas.
Bild: Yle/Jesper Alm

Enligt Myllymaa måste barn och unga kunna förvänta sig ett bättre bemötande än det hennes tolvåring fick uppleva i onsdags.

– Det gör mig jättearg att du visar att du som vuxen har en auktoritet att slänga ut ett barn ur bussen utan mer diskussion, säger Myllymaa. I ett sådant fall skulle jag som förälder hoppas att busschauffören skulle instruera vad som blivit fel på ett vuxet sätt.

Trafikantens svar överraskade

Eftersom bussen var en gul Fölibuss tog Myllymaa kontakt med Föliområdets kundbetjäning som hänvisade henne vidare till TLO, som är det företag som ansvarar för bussarna mellan Pargas och Åbo.

– Som kund associerar du bussarna direkt till Föli eftersom det är deras namn på fordonen och biljettkorten, säger Myllymaa. Men de delegerade ansvaret vidare till TLO som sköter linjen och de lovade utreda saken och kontakta mig.

Då TLO tar kontakt med Myllymaa vet hon inte vad hon ska tro.

– Bolagets kundbetjäning meddelade mig att manliga chaufförer kan vara lite tråkiga ibland och dessutom är det svårt att åldersbestämma personer då flickor i min dotters ålder kanske kan använda smink, säger Myllymaa.

Ursäkta nu alltså, bussbolagets svar till dig var att män är män och att det är svårt att åldersbestämma personer eftersom de ibland är sminkade?

– Som grund användes trafikzonen som tog slut men de berättigade sitt beteende och bemötandet av min dotter med att män kan vara män och att det är svårt att åldersbestämma personer med smink, säger en upprörd Myllymaa. Jag anser att det är helt absurt.

Föli beklagar det skedda och hänvisar till de anvisningar som finns

Inom Föli känner man till incidenten och ber om ursäkt för att Myllymaas dotter har behandlats dåligt.

– Vi har klara direktiv för hur trafikanterna ska betjäna kunderna och bemöta passagerare, säger Fölis planeringschef Lauri Jorasmaa. Här har det nog brustit i rutinerna och jag kan inte annat än be om förlåtelse.

Man står och väntar på busshållplats.
Bildtext Planeringschef Lauri Jorasmaa vid Föli beklagar det som skett.
Bild: Kalle Mäkelä / Yle

Enligt Jorasmaa är bemötandet dessutom extra viktigt då det gäller barn och unga.

– Vi vet att det ibland förekommer missförstånd och misstag om vilka regler som gäller men barn och unga ska aldrig slängas ut då det uppstår problem, säger Jorasmaa. Trafikanterna ska årligen gå igenom anvisningarna med sina anställda och vi gör granskningar och uppföljningar att så sker.

TLO lovar bot och bättring

Då Yle Åboland tar kontakt så svarar TLO:s verkställande direktör Jari Paasikivi per sms att han känner till incidenten.

– Det blev fel och vi kan inte annat göra än att lova bot och bättring, säger Paasikivi. Vi har klara anvisningar och går dessutom igenom de här sakerna med alla våra chaufförer på regelbunden basis.

Man presenterar elladdning.
Bildtext Arkivbild. Verkställande direktör Jari Paasikivi medger att det har brustit i rutinerna.
Bild: Jari Hakkarainen / Yle

Varför sa ni att kunderna kan förvänta sig den här sortens bemötande eftersom män är män?

– På den punkten är det lite osäkert vad kundbetjäningen har avsett men de orden har nog använts och den åsikten återspeglar inte företagets åsikter, säger Paasikivi. Jag ska ännu gå igenom det med alla berörda och här måste vi bättra oss.

Enligt Paasikivi ska det vara tryggt att åka buss oavsett ålder och det är något som alla eftersträvar.

Kommentera och berätta gärna om dina egna erfarenheter med Föli och kollektivtrafiken i regionen. För att kommentera behöver du ett Ylekonto.

Diskussion om artikeln