Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bröderna Jensen tillsammans i landslaget – Fredrik om det interna stöttandet: ”Ricke är alltid storebror och jag den irriterande lillbrorsan”

Fredrik Jensen och Richard Jensen svarar på frågor under en presskonferens.
Bildtext Fredrik (t. v.) och Richard Jensen är nöjda med att få umgås under landslagets samlingar. Arkivbild.
Bild: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Landslagssamlingarna är för bröderna samt utlandsproffsen Fredrik och Richard Jensen ett numera sällsynt tillfälle att få vara på samma ställe. ”Vi behöver bara sitta i samma rum och vara tysta”.

Borgåbördiga bröderna, backen Richard och mittfältaren Fredrik Jensen ingick i höstas för första gången samtidigt i Finlands herrlandslag i fotboll.

Nu är båda uttagna igen då Finland ska möta Danmark och Nordirland när EM-kvalet inleds senare denna vecka.

– Nu känns det redan ganska normalt att vara tillsammans i landslaget. Vi har ändå spelat ihop som juniorer och i Twente (holländsk klubb) samt i olika ungdomslandslag. Vi har gått livet genom tillsammans, sa Fredrik Jensen på landslaget pressträff.

Fredrik Jensen, som på klubbnivå spelar för tyska Augsburg, tillägger att det varit en dröm för bröderna att få spela i landslaget tillsammans.

– Det viktigaste är att vi får vara tillsammans. Numera ses vi så sällan under året att landslagsveckorna blir viktiga ur den synvinkeln.

– Förstås talar vi med varandra nästan varje dag. Då vi är tillsammans räcker det med att vi får vara i samma rum. Vi kan sitta tysta och bara finnas där, sa 25-åriga Fredrik Jensen om relationen till den 1,5 år äldre brodern som till vardags håller till i polska Górnik Zabrze.

Hur stöttar ni varandra till att göra ert yttersta på planen?

– Ricke är alltid min storebror och jag är den irriterande lillbrorsan. Jag tror det är nog, sa Fredrik Jensen med ett skratt.

Yle sänder Finlands EM-kvalmatcher i TV2. Danmark-Finland på torsdag inleds klockan 21.45 och Nordirland-Finland på söndag inleds klockan 21.45.

Är lycklig - men fotbollsproffset Richard Jensen hade fattat andra livsval om han kunnat - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln