Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Sommaröarna i Esbo blir en del av det nationella vaccinationsprogrammet mot TBE

Fästingsburen hjärnhinneinflammation, alltså TBE, har blivit mycket vanligare i Esbo.

Incidensen har ökat avsevärt under de senaste fem åren och därför kommer det nationella vaccinationsprogrammet att utvidgas till Sommaröarna i Esbo i år.

Vaccinationerna är gratis för de som är fast bosatta, de som har en långvarig fritidsbostad och har fyllt tre år gamla. Vaccinationen består av tre doser och är mer nödvändig om man rör sig i naturen.

Relaterat

Häftig rökutveckling på Esbodaghem – 21 barn evakuerades

Daghemmet Järvitorpan päiväkoti i Kaitans i Esbo evakuerades under tisdagseftermiddagen efter en kortslutning i ett ventilationsaggregat. Räddningsverket larmades vid 13-tiden.

Enligt jourhavande brandmästare var det inte fråga om någon egentlig brand. Men rökutvecklingen var ändå så häftig att 21 barn och åtta ledare tvingades lämna byggnaden.

Inga barn eller ledare behövde uppsöka sjukvård.

Strejkvakter håller i plakat, i bakgrunden finns Uleåborgs simhall.

Utebliven plogning och reservmåltider i skolorna – fackförbundet JHL strejkar i ett dygn

Fackförbundet JHL strejkar under ett dygn hela onsdagen. Strejken påverkar bland annat gatuunderhållningen och måltidstjänsten vid läroanstalterna i både Esbo och Vanda.

43–årig kvinna försvunnen i Esbo

Polisen ber allmänheten om tips om den försvunna kvinnan.

Kvinnan sågs senast i Tillisbacken i Esbo iklädd en svart jacka.

Alla observationer ska rapporteras direkt till nödnumret.

Nella Pelkonen stärkte sina aktier i kampen om en plats i konståknings-EM

I kampen om en av de två platserna till konståknings-EM stärkte Nella Pelkonen sina chanser en aning i Esbos GP-tävling. Men Janna Jyrkinens möjlighet att få en av de två platserna sjönk betydligt.

Pelkonen gjorde en bra tävling i det fria programmet och samlade ihop en totalpoäng på 172,88, hon slutade sexa. Japanska Kaori Sakamoto vann tävlingen med 205,21 poäng.

Jyrkinen föll i det fria programmet efter den första delen av hennes första trippelhoppskombination. Hon fullgjorde programmet men fick nöja sig med en totalpoäng på 153,74.

För närvarande är Emmi Peltonen, som tävlade i Warszawa den här veckan, före Jyrkinen i kampen om EM-platserna.

STT Urheilu