Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Aino Kallio är årets unga idrottare i Sjundeå

Merja Laaksonen gratulerar Sisu Kymäläinen och Aino Kallio som är duktiga idrottare i Sjundeå. De har diplom och blommor i händerna.
Bildtext Kommunfullmäktiges ordförande Merja Laaksonen (SFP) gratulerade Sisu Kymäläinen och Aino Kallio på fullmäktiges möte den 20 mars.
Bild: Sjundeå kommun

Sjundeå kommun har valt 12-åriga Aino Kallio till årets unga idrottare 2022. Hon spelar fotboll i Siuntion Sisu.

Aino Kallio var den första flickan från Sjundeå som deltog i Finlands Bollförbunds Helmarit-verksamhet i fjol. Hon kommer att fortsätta med det i vår.

Kallio är en mångsidig spelare och spelar både som målvakt och som fältspelare.

14-åriga Sisu Kymäläinen står för årets bästa idrottsprestation 2022. Han tog FM-silver i klass A i cykeltrial i Tammerfors. Han vann också silver A-serien i Finlandscupen, som består av fyra deltävlingar. Sisu Kymäläinen deltog också i ungdoms-VM i Polen.

Kallio och Kymäläinen fick sina premier på Sjundeå kommunfullmäktiges möte den 20 mars.

Relaterat

Endast ett företag vill bygga hälsocenter i Sjundeå

Det blir bolaget Rakennustyö Salminen som bygger Sjundeås nya social- och hälsovårdscenter. De gav det enda anbudet som kommunen fick in.

Anbudet uppfyller minimikraven och priset underskrider summan på 22,4 miljoner euro som kommunen har reserverat för arbetena. Rakennustyö Salminens anbud ligger på lite under 21,7 miljoner.

Sjundeås nya social- och hälsovårdscenter ska byggas där som Sjundeå svenska skolas tidigare skolbyggnad ligger. I entreprenaden ingår rivning av skolbyggnaden. Dessutom ska den flyttbara tandklinikbyggnaden få plats vid det nya social- och hälsovårdscentret.

Två av vingarna vid den nuvarande skolbyggnaden kommer att bevaras.

Tanken är att social- och hälsovården i Sjundeå ska finnas på ett och samma ställe då nybygget om några år ska stå klart. Också centralköket ska finnas i byggnaden.

nyröjd plantskog

Avtal finns för ny golfbana och hotell i Sjundeå – politikerna sa ja och planeringen inleds

Ny golfbana planeras i närheten av den nuvarande i Pickala.

tegelhus

Sjundeådagis i bankhus får tummen ner av bildningsnämnden

Alla svenska barn ryms inte i bankhuset.