Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Uefa kommer att utreda Barcelona angående betalningar till tidigare domarchef

Det styrande fotbollsorganet Uefa kommer att undersöka fotbollsklubben Barcelona angående anklagelserna om att ha mutat den tidigare domarchefen Enriquez Negreira, rapporterar STT.

Det handlar om påstådda betalningar på ungefär 7,3 miljoner euro som betalats från FC Barcelona till dåvarande domarchefen Enriquez Negreiras företag. Betalningar sägs ha skett mellan 2001 till 2018.

Fotbollsklubben menar att de har betalat för domarrapporter och råd.

Barcelona leder LaLiga med 12 poäng före rivalen Real Madrid.

Sport

Unika kompromissen för värdskapet av fotbolls-VM 2030 – matcher på tre kontinenter

VM 2030 blir ett jublileumsmästerskap för Fifa, då man ska uppmärksamma att det gått 100 år sedan det första herrmästerskapet.

Nu har Fifa kommit fram till en udda lösning för arrangörskapet då man kombinerat två anbud.

Förslaget är att merparten av mästerskapet spelas i Spanien, Portugal och Marocko. Men tre matcher skulle spelas i Sydamerika, i form av Argentina, Uruguay och Paraguay, som skulle inleda gruppspelet på respektive lands hemmaplan.

Uruguays premiär planeras till Éstadio Centenario i Montevideo, där VM-finalen 1930 spelades. Värdskapet ska klubbas igenom på Fifas kongress nästa år.

Även kring de kommande EM-turneringarna händer det saker.

För 2028 står nu Irland och Storbritannien kvar som enda värdkandidat. Detta efter att Turkiet hoppat av – för att i stället söka om EM 2032 tillsammans med Italien.

Uefa ska bekräfta värdländerna på tisdag. Nästa års EM ordnas i Tyskland.

Källor: Reuters, AFP