Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

CNN: Beskedet om åtal mot Trump kommer tidigast nästa vecka

USA:s tidigare president Donald Trump håller tal.
Bildtext Trump uppges ha betalat för den tidigare porrfilmsskådespelaren Stephanie Cliffords tystnad inför valet år 2016. Arkivbild från mellanårsvalet i USA i november 2022.
Bild: Jim Lo Scalzo / EPA

Beslutet om huruvida den före detta amerikanska presidenten Donald Trump ställs inför rätta kommer inte att fattas den här veckan.

Juryn har inte behandlat ärendet på torsdagen och de kommer inte att sammanträda i dag. Det betyder att juryn inte fattar ett eventuellt rättegångsbeslut förrän tidigast nästa vecka, enligt den amerikanska nyhetskanalen CNN.

Förra lördagen meddelade Trump på sociala medier att han kommer att bli arresterad på tisdagen. Han uppmanade samtidigt sina anhängare att protestera mot gripandet. Polisen i New York har fruktat att eventuella protester kan bli våldsamma.

Vad handlar det om?

Republikaner: Politiskt motiverat åtal

Republikanska kongressledamöter har anklagat New Yorks demokratiska åklagare Alvin Bragg för att driva ett politiskt motiverat åtal.

Bragg har i ett brev till tre republikanska kongressledamöter sagt att Trumps påstående om att han ska bli gripen är grundlöst.

Ifall åtal verkligen väcks blir Trump den första före detta presidenten att åtalas i USA:s historia.

Så kan skandalen kring en porrstjärna sätta Trump i fängelset

16:17

Källor: CNN, AFP