Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fullträffen som lär visas i repris flera gånger – Kent Johnson slog till med zorromål: ”Alla är ganska imponerade”

NHL:ssä upea ilmaveivimaali – Johnsonin osuma auttoi Columbuksen jatkoaikavoittoon - Spela upp på Arenan

Det var ett mål som NHL:s pr-avdelning bara kunde mysa över. Columbus-yttern Kent Johnson plockade upp pucken på bladet och vispade in ett zorromål mot New York Islanders.

Columbus Blue Jackets kom till nattens match utan Patrik Laine. Finländaren åkte på en armskada på träning och kommer troligen att missa resten av grundserien.

Laine tvingas vila i två till fyra veckor – under samma tid avslutar också Columbus säsongen.

I natt inledde laget en bortaturné i New York och slog Islanders med 5–4 efter förlängning. Boone Jenner sköt segern till Columbus med sitt förlängningsmål.

Jenners fullträff till trots så var Kent Johnsons mål det mest omtalade. I den andra perioden stod han för en balja som kommer att visas i repris många gånger de kommande dagarna.

”Visste att jag skulle göra det”

Yttern stod för ett klassiskt zorromål då han plockade upp pucken på bladet och vispade in den bakom Ilja Sorokin.

– Jag försökte men hittade inget skottläge. Direkt då jag åkte runt kasse så visste jag att jag skulle göra det.

– Det är alltid roligt att göra mål, men speciellt på det där sättet, säger Johnson till den samlade pressen efter matchen.

Konststycket som i Nordamerika kallas för ”The Michigan” kom på dagen 27 år efter Mike Leggs mål som anses vara det första i en tävlingsmatch.

– Alla är ganska imponerade, säger Liam Foudy.

Tack vare nattens seger lämnade Columbus NHL:s jumboplats. Laget är fortfarande sist i östra konferensen men i hela ligatabellen passerade man San Jose Sharks.

Colorado närmar sig täten i Central-divisionen

För Arizona Coyotes är nu alla teoretiska chanser till en slutspelsplats borta. Den sista spiken i kistan kom då laget förlorade nattens match mot Colorado Avalanche med 1–3.

Colorado knappade i sin tur in på topplagen i Central-divisionen. De regerande mästarna är trea i divisionen men bara två poäng bakom ettan Dallas.

Nathan MacKinnon, Cale Makar och J.T. Compher gjorde Colorados mål i matchen. Mikko Rantanen gick poänglös av isen och även Arizonas finländare Matias Maccelli och Juuso Välimäki stannade på 0+0.

Nattens enda finländska poängplockare var Erik Haula som stod för en assist då New Jersey Devils förlorade med 4–5 mot Buffalo. Ukko-Pekka Luukkonen räddade 27 skott i Buffalos mål.

Resultat:

Columbus–NY Islanders 5–4 efter förlängning

Buffalo–New Jersey 5–4
BUF: Henri Jokiharju 0+0, +1, 22.53
BUF: Ukko-Pekka Luukkonen 27/31 räddningar
NJD: Erik Haula 0+1, -2, 17.23

Colorado–Arizona 3–1
COL: Mikko Rantanen 0+0, +1, 23.54
ARI: Matias Maccelli 0+0, -1, 16.24
ARI: Juuso Välimäki 0+0, -1, 20.41

Bildkälla: Viaplay

Diskussion om artikeln