Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Målsättningen uppfylldes trots miss i fridansen – Turkkila och Versluis gjorde bästa VM-insatsen

Uppdaterad 25.03.2023 09:13.
Programmet är inte längre tillgängligt

Det blev en nionde plats för isdansparet Juulia Turkkila och Matthias Versluis i VM. I den avslutande fridansen tappade finländarna en placering i sammandraget.

Det var inte lika glada miner som i EM för Juulia Turkkila och Matthias Versluis då paret inväntade poängen för sin fridans i VM.

Tekniskt var insatsen var inte helt fulländad då Turkkila hamnade i obalans i twizzle-elementet och det skulle ge minus i kvalitetspoäng.

– Jag kan inte förklara vad som riktigt hände där, säger Turkkila till Yle.

Och poängen från domarna blev inte lika höga som förväntat. 116,57 för fridansen var drygt fyra poäng sämre än säsongsbästat.

– Kanske fanns det inte samma intensitet som i EM, de var så laddade då. Det här var jättebra men då man varit med om deras prestation i Esbo där allt satt så var det inte lika perfekt, sa Yle Sportens kommentator Marianne Nyman.

Turkkila och Versluis tappade en placering i sammandraget men nådde ändå sin målsättning för VM. Eftersom paret låg åtta in för avslutningen blev det en nionde plats totalt och parets bästa VM-insats.

– Fridansen var inte vår bästa den här säsongen, men med undantag av missen så var alla element på vår nivå. Missen grämer så det är lite tudelade känslor. Säsongen har varit otrolig och det gäller att se det positiva, säger Turkkila.

Amerikanskt guld trots fall

VM-placeringen gör också att Finland kommer att ha två nationsplatser i isdans till nästa mästerskap.

– Det är fint att vi klarade målsättningen, säger Versluis.

VM-guldet gick till Madison Chock och Evan Bates från USA. Paret ledde efter rytmdansen och tog en överlägsen seger trots ett fall i fridansen.

– Det är svårt att beskriva det här med ord just nu. Vi har jagat det här guldet i så många år och det hände för tio sekunder sedan. Jag är så otroligt glad, säger Bates efter segern.

Det italienska paret Charlene Guignard/Marco Fabbri tog sin första VM-medalj då de slutade tvåa. Bronset gick till Piper Gilles och Paul Poirier från Kanada.

Resultat:

1. Madison Chock/Evan Bates USA 226,01
2. Charlene Guignard/Marco Fabbri ITA 219,85
3. Piper Gilles/Paul Poirier CAN 217,88
4. Lilah Fear/Lewis Gibson GBR 214,73
5. Laurence Fournier Beaudry/Nikolaj Sørensen CAN 214,04
6. Caroline Green/Michael Parsons USA 201,44
7. Allison Reed/Saulius Ambrulevicius LTU 199,20
8. Natalie Tascherlova/Filip Taschler CZE 196,39
9. Juulia Turkkila/Matthias Versluis FIN 193,54
10. Christina Carreira/Anthony Ponomarenko USA 190,10

Diskussion om artikeln