Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Backhoppning i Lahtis – fem finländare kämpar om poäng i världscupen

Uppdaterad 26.03.2023 16:00.

Herrarnas backhoppning avslutar tävlingsveckoslutet i Lahtis.

Kl. 16.10 Herrarnas backhoppning, HS 130

Finland: Kasperi Valto, Eetu Nousiainen, Vilho Palosaari, Niko Kytösaho, Antti Aalto

Kommentator: Mikael Oivo

Sopar Kraft rent i Lahtis – igen?

Det finns gott om kandidater till seger i dagens tävling. Halvor Egner Granerud har varit klart bäst i världscupen där han redan säkrat titeln. Norrmannen visade upp fina hopp i samband med lördagens lagbacke.

Världsmästaren i stora backen, Timi Zajc, blixtrar till emellanåt, bland annat under den första omgången i går. Får han till två likadana hopp i dag blir han ytterst svårslagen.

Stefan Kraft vann två individuella VM-guld i Lahtis 2017 och har vunnit även ett par världscuptävlingar på orten. Österrikaren var med om att vinna lagbacken i går och går in i dagens tävling med stärkt självförtroende och gott humör.

Finland: Bättre takter än på lördag krävs för världscuppoäng

Eetu Nousiainen imponerade mest av finländarna under lördagens hoppomgångar. I lagbackens andra omgång hade han otur med vindarna, men ifall han lyckas nolla läget efter det korta hoppet har han goda förutsättningar att öppna sitt poängsaldo för världscupsängen, i fjol slutade han 18:e i Lahtis.

Antti Aaltos och Niko Kytösahos hoppande fungerade inte på bästa tänkbara sätt på lördag. De två behöver rycka upp sig rejält för att kunna kämpa om världscuppoäng i dag.

Juniorvärldsmästaren Vilho Palosaari behöver sannolikt lite tur med vindarna för att ha möjligheter att slå sig in bland de 30 bästa.

Diskussion om artikeln