Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kimi Räikkönen 29:e i Nascar: ”Det var inte så dåligt”

Under helgen arrangerades den sjätte omgången av Nascar Cup Series-säsongen i Austin, USA.

Kimi Räikkönen var som bäst fyra med tio varv kvar till mål, tack vare ett lyckat arbete i depån. Men på grund av flera krockar i slutskedet tappade Räikkönen flera placeringar och gick i mål på 27:e plats. På grund av ett tidstillägg blev slutplaceringen sedan 29:e.

– Det var inte så dåligt. Vi hade otur med krockar på banan. Det var omstarter hela tiden och till slut nöttes mina däck. Det var synd, säger Räikkönen om den något röriga körningen till Motorsport.com

Räikkönen är ännu osäker på huruvida han kommer att göra fler Nascar-starter.

– Vi får se vad framtiden för med sig. Just nu har jag ingen aning, säger han.

Sport

Klubbchefen får fortsatt förtroende i Seattle Kraken

Ron Francis har tecknat ett nytt kontrakt med NHL-klubben Seattle Kraken. Francis anställdes som general manager 2019 och det nya kontraktet gäller över säsongen 2026–27.

– Ron har gjort ett otroligt jobb under de senaste åren och förtjänar detta erkännande. Han har byggt ett fantastiskt lag och satt Seattle på ishockeykartan, säger en av ägarna Samantha Holloway på klubbens webbplats.

Francis hann jobba två år innan expansionsdraften som tog Seattle till NHL. Klubbens första säsong i ligan var tung men i år gick laget till andra slutspelsomgången.

Före jobbet i Seattle fungerade Ron Francis som GM för Carolina Hurricanes i fyra år.

Sur förlust för volleybollherrarna – femte och avgörande setet stod och vägde

Finlands volleybollherrar spelade på onsdagskvällen en bortamatch mot Tjeckien i Golden League.

Det första setet slutade i en klar blåvit seger: 25–16. Därefter vände Tjeckien 0–1-underläget till en 2–1-ledning innan Finland kvitterade till 2–2.

Det femte och avgörande setet stod sedan och vägde. Tjeckien tog vara på sin andra matchboll och tog hem setet med 16–14.

I lördags vann Finland över Estland i den första matchen med 3–0. Efter två spelade omgångar ligger Finland tvåa på fyra poäng. På söndag står matchen Finland–Slovakien på programmet i Åbo.

Resultat

Tjeckien–Finland 3–2 (16–25, 25–22, 25–23, 23–25, 16–14)