Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

En person vårdades på sjukhus och tre greps efter allvarligt våldsbrott i Gammelbacka

Uppdaterad 27.03.2023 16:05.
En polisbil fotograferad bakifrån
Bildtext Fallet väckte mycket uppmärksamhet i Borgå. Illustrerande bild.
Bild: Jani Aarnio / Yle

Polisen ryckte ut till Sältingsvägen i Gammelbacka i Borgå i fredags.

Polisen kallades till ett flervåningshus på Sältingsvägen vid 12-tiden på fredagen efter att flera personer hade ringt nödcentralen på grund av ett bråk. En person skadades och behövde sjukhusvård i samband med incidenten.

Bild av ärmen på en polisuniform, med polisens vapen.

Polisoperationen i Gammelbacka i Borgå över – allmänheten kan åter fritt röra sig på området

Polisen kallades till Gammelbacka i Borgå vid 12-tiden på fredagen.

Allting började med ett muntligt bråk mellan två personer. Situationen eskalerade sedan så att den ena personen tog fram ett handvapen, skriver Polisinrättningen i Östra Nyland nu i ett pressmeddelande.

Två andra personer deltog också i bråket. Personen som blev hotad med vapnet lyckades fly och tog samtidigt vapnet.

”Offret sprang ut ur flervåningshuset och avfyrade då ett skott. När polispatrullen kom dit lämnade offret genast över vapnet och berättade vad som hade hänt”, säger kriminalkommissarie Freddie Cederlund.

Offret skadades i sammandrabbningen och fördes till sjukhus för vård men kom hem samma dag. Den man som hotade offret med vapen och två medhjälpare greps. En av medhjälparna var 15 år gammal och lämnades över till socialmyndigheterna.

Polisen utreder incidenten utgående från brottsrubriceringarna grov misshandel, olaga hot, orsakande av fara och skjutvapenbrott.

Cederlund preciserar per e-post: ”De misstänkta är misstänkta för grov misshandel och en av dem också för skjutvapenbrott samt olaga hot. Målsäganden är misstänkt för orsakande av allmän fara.”

Målsägande, alltså offret, misstänks ha avfyrat vapnet med avsikt efter att han fått tag i det.

Fallet väckte mycket uppmärksamhet eftersom flera polispatruller och ambulanser var på plats. På Twitter uppmanade polisen allmänheten undvika att röra sig på området.

27.3 kl. 16.05: Artikeln har uppdaterats med information av kriminakommissarie Freddie Cederlund om vem som är misstänkt för vad och att målsägande misstänks ha avfyrat vapnet med flit.