Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sverige vann stort i EM-kvalet men det var landslagstränaren som skapade rubrikerna

Matchen i EM-kvalet i fotboll mellan Sverige och Azerbajdzjan slutade med en komfortabel 5–0-vinst för Sverige.

Men den största snackisen efter matchen handlade om den svenske landslagstränaren Janne Andersson som hamnade i gräl med en expert i Viaplays studio.

– Efter matchen ska jag ställa mig i en studio där det står en programledare och tre experter som har bestämt sig vad de tycker om matchen. Så ska jag försvara vad jag tycker om matchen, och det är en ganska jobbig situation. Jag är en människa med vanliga känslor. Nu rann det över, säger Andersson.

Efter två matcher ligger Sverige på tredje plats i grupp F. Österrike leder gruppen med sex poäng efter två matcher. Belgien har spelat en match och är på andra plats i gruppen.

Sport

Klubbchefen får fortsatt förtroende i Seattle Kraken

Ron Francis har tecknat ett nytt kontrakt med NHL-klubben Seattle Kraken. Francis anställdes som general manager 2019 och det nya kontraktet gäller över säsongen 2026–27.

– Ron har gjort ett otroligt jobb under de senaste åren och förtjänar detta erkännande. Han har byggt ett fantastiskt lag och satt Seattle på ishockeykartan, säger en av ägarna Samantha Holloway på klubbens webbplats.

Francis hann jobba två år innan expansionsdraften som tog Seattle till NHL. Klubbens första säsong i ligan var tung men i år gick laget till andra slutspelsomgången.

Före jobbet i Seattle fungerade Ron Francis som GM för Carolina Hurricanes i fyra år.

Sur förlust för volleybollherrarna – femte och avgörande setet stod och vägde

Finlands volleybollherrar spelade på onsdagskvällen en bortamatch mot Tjeckien i Golden League.

Det första setet slutade i en klar blåvit seger: 25–16. Därefter vände Tjeckien 0–1-underläget till en 2–1-ledning innan Finland kvitterade till 2–2.

Det femte och avgörande setet stod sedan och vägde. Tjeckien tog vara på sin andra matchboll och tog hem setet med 16–14.

I lördags vann Finland över Estland i den första matchen med 3–0. Efter två spelade omgångar ligger Finland tvåa på fyra poäng. På söndag står matchen Finland–Slovakien på programmet i Åbo.

Resultat

Tjeckien–Finland 3–2 (16–25, 25–22, 25–23, 23–25, 16–14)