Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Feststämning i Lahtis efter seger i sjunde matchen – Pelicans satte punkt för förbannelsen och gick till semifinal: ”Får kalla kårar”

Uppdaterad 28.03.2023 21:37.
Pelicans-spelare jublar framför fansen.
Bild: All Over Press

”Game seven, hockey heaven”. Spelarna i Pelicans svävade på moln efter den sista avgörande matchen mot KalPa. Det blev seger och nu fortsätter slutspelet med matcher mot Ilves.

Pelicans har varit den stora sensationen i ishockeyligan den här säsongen. Och laget säsong är inte över ännu. Lahtislaget kommer att spela om medaljerna då man nu säkrade första semifinalplatsen sedan silversäsongen 2011–12.

De sex första matcherna i serien mellan Pelicans och KalPa hade gett idel hemmasegrar, och den trenden fortsatte då lagen drabbade samman för sjunde gången. Det blev seger för Pelicans med 4–2.

– Man får kalla kårar då man ser och hör publiken. Jag har inte varit med om något liknande tidigare. Hela serien var en häftig kamp och vi fick ett perfekt avslut, säger Aatu Jämsen till C More.

Pelicans kopplade greppet om matchen efter Tyler Kellehers och Lukas Jaseks fullträffar i första perioden, och då Lars Bryggman gjorde 3–0 i andra perioden började det lukta semifinal i Lahtis.

”Bästa insatsen i den här serien”

Anton Karlsson gav dock KalPa lite hopp med en reducering strax före den andra periodpausen, men gästerna kom aldrig i kapp i sista perioden.

Bryggman gjorde 4–1 då fyra minuter återstod att spela och då var matchen i praktiken avgjord. KalPa fick in ytterligare en reducering på slutet men närmare än så kom inte laget.

– Vi försökte lita på våra styrkor som tagit oss så här långt. Vi gjorde säkert vår bästa insats i den här serien. KalPa har dominerat i början av nästan alla matcher och nu kunde vi svara på det, säger Miika Roine till Yle.

Pelicans kommer nu att spela en semifinalserie mot Ilves. Den börjar på fredag och samma dag drar även den andra semifinalserien mellan Tappara och HIFK igång.

– Det här är stort för oss och ingen hade säkert trott på det förutom vi i omklädningsrummet. Vi ska spela enligt våra styrkor även mot Ilves, säger Roine.

Resultat:

Pelicans–KalPa 4–2 (2–0, 1–1, 1–1)
05.34 1–0 Tyler Kelleher (Lukas Jasek)
16.36 2–0 Lukas Jasek (Teemu Eronen, Miika Roine) pp
34.44 3–0 Lars Bryggman (Anton Mylläri, Lukas Jasek)
38.58 3–1 Anton Karlsson (Max Görtz, Juuso Mäenpää)
56.01 4–1 Lars Bryggman (Lukas Jasek)
57.00 4–2 Lasse Lappalainen (Colby Sissons)

Diskussion om artikeln