Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Få vägar får ny asfalt i sommar

Exceptionellt få vägar kommer att få ny beläggning i sommar. Enligt Trafikledsverkets uppskattning kommer man i år att belägga bara cirka 1 500 kilometer väg, då motsvarande siffra i fjol var cirka 2 400 kilometer.

Orsaken är dels att kostnaderna för vägbeläggningen har ökat kraftigt, dels att man minskat på finansieringen jämfört med tidigare år.

Reparationsskulden på vägnätet kommer att öka i år. Enligt Trafikledsverket strävar man efter att hålla de livligast trafikerade vägarna i skick, men att antalet vägar i dåligt skick kommer att växa med omkring 700 kilometer.

Det finns kring 51 000 kilometer asfalterade vägar i Finland. Av dem var kring 8 000 kilometer i dåligt skick i slutet av år 2022.

Källa: STT.

Inrikes

EN polis ser in i kameran. I förgrunden en polisbil.

Oroväckande utveckling i trafiken i början av året – i Sydvästra Finland skadades 140 procent fler på grund av rattfylleri

Rattfyllerister är inblandade i andra typer av olyckor än nyktra förare. Personskador orsakade av att föraren varit berusad har klart ökat i Sydvästra Finland.

Rysslands konsulat i Mariehamn en vårdag: ryska flaggan vajar over ett gult trevåningshus.

Dags att stänga Rysslands konsulat på Åland, anser tidigare ambassadör

Ryska stängningar är ”som en perfekt passning till Finland”.

Natomöte i Oslo.

Haavisto: Finland redo att arbeta hårt för att få Turkiet att gå med på ett svenskt Natomedlemskap

”Sverige har ändrat sin lagstiftning, de har gjort allt”.

USA:s utrikesminister Antony Blinken

Tillfälliga avbrott i trafiken då USA:s utrikesminister besöker Helsingfors

USA:s utrikesminister Antony Blinken besöker Finland på fredagen den 2 juni. Det kommer att påverka trafiken i Helsingfors centrum.