Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lottat i Davis Cup-slutspelet – nu vet Finland vilka motståndarna blir: ”Vi går in för att vinna varje match”

Eemil Ruusuvuori och Harri Heliövaara tillsammans i Davis Cup.
Bild: Suomen Tennisliitto

Det kunde ha blivit nästan vilka stornationer som helst, men Finland hade ganska så bra tur i lottningen till Davis Cup-slutspelet. Från första korgen föll lotten på Kroatien.

I februari säkrade Finlands tennisherrar en första historisk plats i Davis Cup-slutspelet. Laget slog då ut Argentina i kvalet.

Finland blev ett av sexton lag som kommer att spela i höstens slutspel, och i dag klarnade motståndet.

Finland återfanns i den fjärde och sista lottningskorgen och kunde därmed ställas mot några av de tuffaste lagen i världen. Men med tanke på avancemangschansen gick lottningen på den positiva sidan.

Laget undvek regerande mästarna Kanada, förra årets tvåa Australien och svåra Spanien från första korgen. Lotten föll i stället på Kroatien som stoltserar med spelare som Borna Coric och Marin Cilic.

Från den andra korgen blev Holland motståndare medan lotten föll på USA från den tredje korgen.

– Gruppen är lottad och vi vet var vi ska spela. Nu kan förberedelserna börja på riktigt. Alla lag är svåra, som även vi är. Vi går in för att vinna varje match och avancera vidare, säger Finlands Davis Cup-kapten Jarkko Nieminen i ett pressmeddelande.

Det första skedet av slutspelet spelas i fyra olika städer. Finland kommer att spela sina matcher i Kroatien i en stad som utnämns snart. De övriga världsstäderna är Valencia, Bologna och Manchester.

Matcherna spelas mellan 12 och 17 september. De två bästa lagen i varje grupp går vidare till finalturneringen som avgörs i Malaga i november.

Grupperna i Davis Cup-slutspelet:

Grupp A
Kanada
Italien
Sverige
Chile

Grupp B
Australien
Storbritannien
Frankrike
Schweiz

Grupp C
Spanien
Serbien
Tjeckien
Sydkorea

Grupp D
Kroatien
Holland
USA
Finland

Diskussion om artikeln