Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Rester av läkemedel hittades vid Sandskata i Karleby – polisen misstänker koppling till förra veckans inbrott

Lägereldsplats vid en strand.
Bildtext Resterna hittades vid friluftsområdet vid Sandskata.
Bild: Otto Salonen

På fredagen stals en stor mängd läkemedel från en veterinärklinik på Rytibacken. Polisen misstänkte att de skulle användas som rusmedel.

En motionär upptäckte brända rester av läkemedelsförpackningar och ampuller vid en lägereldsplats vid Sandskata friluftsområde i Karleby tidigare i veckan. På resterna kunde man se att det var fråga om djurläkemedel.

Polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen och misstänker att fyndet har en koppling till inbrottet på en veterinärklinik förra veckan.

Handske håller upp en bränd läkemedelsampull.
Bildtext Polisen gick ut med en varning om att de stulna läkemedlen kan vara livsfarliga.
Bild: Otto Salonen

Det var en klinik på Rytibacken i Karleby som utsattes för ett inbrott under natten till fredag eller tidigt på fredagsmorgonen. Tjuvarna kom över en stor mängd farliga läkemedel. Polisen misstänkte att läkemedlen skulle användas som rusmedel.

Händelsen utreds som grovt narkotikabrott och grov stöld. Läkemedlens sort och mängd gör att brottet klassas som grovt. Bland läkemedlen fanns bland annat vaccin för hundar och läkemedel som används vid avlivning.

Artikeln är en översättning av Yle Uutisets artikel Poliisi epäilee, että Kokkolan Laajalahdesta löytyneet lääkeaineiden jäänteet liittyvät eläinlääkäriklinikan murtoon, skriven av Heini Holopainen. Översättning och bearbetning: Jakob Lillas.