Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Anton Lundell målskytt då Florida tog livsviktig seger – bröt fyra matchers förlustsvit i grevens tid

ishockey
Bildtext Anton Lundell gjorde viktigt mål för Florida.
Bild: John E. Sokolowski-USA TODAY Spo

Florida Panthers tog en livsviktig seger över Toronto Maple Leafs med 3–2 efter förlängning. Tack vare segern hålls Florida med i kampen om den sista slutspelsplatsen i den östra konferensen.

Anton Lundell gjorde matchens öppningsmål efter endast en minut av den första perioden. Eetu Luostarinen stal pucken i närheten av Torontos mål, och passade till Lundell som gjorde sitt tionde mål för säsongen.

Lundell osui Luostarisen syötöstä, Barkov alusti jatkoaikamaalin - Spela upp på Arenan

Florida vände ett sent underläge till seger. Sam Reinhart kvitterade till 2–2 i den sista minuten av tredje perioden. I förlängningen gjorde Brandon Montour Floridas segermål efter passning av Alexander Barkov.

Florida satte därmed punkt på sin fyra matcher långa förlustsvit i grevens tid. Tack vare segern är Florida nu endast en poäng efter Pittsburgh i kampen om den sista slutspelplatsen i den östra konferensen. Florida har sju matcher kvar i grundserien, medan Pittsburgh har åtta matcher kvar att spela.

New York Islanders kan känna sig rätt så säkra på sin slutspelsplats efter nattens seger över Washington Capitals med 2–1 efter straffar. Islanders som har sex matcher kvar att spela har nu fem poäng till godo på Pittsburgh, och sex poäng till Florida. För Washington var detta den femte förlusten på de sex senaste matcherna.

I toppmötet i den västra konferensen mellan Colorado Avalanche och Minnesota Wild tog Minnesota en 4–2-seger. NHL:s effektivaste finländska spelare Mikko Rantanen blev denna gång utan poäng, och var dessutom inne på isen under tre av baklängesmålen. Artturi Lehkonen saknades från mästarna Colorados laguppställning.

NHL-resultat:

Washington – NY Islanders 1–2 efter straffar

Toronto – Florida 2–3 efter förlängning

Eetu Luostarinen FLA 0+1, +1, 17.35

Alexander Barkov FLA 0+1, 0, 24.06

Anton Lundell FLA 1+0, +1, 13.43

Colorado – Minnesota 2–4

Mikko Rantanen 0+0, -3, 23.46

Videobilder från Viaplay